Notícies
Publicat el 16.01.2023
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal de gener
El nomenament de Consol Nogueras com a filla predilecta i les obres del carrer Josep Soler, assumptes més notoris de la primera sessió del 2023


Aquest dilluns va arrencar el calendari de sessions de l'Ajuntament d'Argentona amb el primer ple ordinari del 2023, que va incloure com a qüestions més destacades l'aprovació definitiva del nomenament de Consol Nogueras com a filla predilecta d'Argentona, i que va obrir a la part final un petit monogràfic amb els assistents a la sala de plens sobre la situació de les obres d'urbanització del carrer Josep Soler. El ple va comptar amb l'absència justificada de la regidora de govern Anna Sánchez, mentre la regidora Cristina Maynou (Junts per Catalunya-Argentona) es va incorporar després d'uns minuts d'iniciada la sessió.

A l'inici es va celebrar un minut de silenci en memòria de les darreres víctimes de violència masclista assassinades, i també en record de l'historiador i escriptor Llorenç Soldevila.

La sessió va aprovar també l'actualització estadística de la xifra oficial d'habitants d'Argentona, que registra 12.745 habitants a data 1 de gener de 2022. En la primera part del ple, el grup socialista va referir-se en alguns punts de dació de compte a diverses qüestions del capítol econòmic i va lamentar la baixa execució pressupostària realitzada per l'Ajuntament.


 Consol Nogueras filla predilecta

El plenari va donar suport al nomenament de Consol Nogueras com a filla predilecta d'Argentona a títol pòstum, tot i que des de l'oposició van expressar el seu malestar per la forma en què s'havia precipitat la decisió i la tramitació, i van reclamar respecte pel ple municipal, òrgan de decisió, i els càrrecs electes. Des del govern, el regidor de Cultura, Àngel Puig, va reconèixer la manca de comunicació i va justificar la voluntat d'acostar els actes de reconeixement al voltant de la Festa Major, per tal de fer-los coincidir amb les activitats organitzades des del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell. L'acte d'homenatge tindrà lloc aquest dissabte 21 de gener, a les sis de la tarda al Saló de Pedra, i es podrà seguir en streaming al web municipal i al canal de l'Ajuntament a YouTube.

Abans del torn de interpel.lacions i precs i preguntes, el govern va aprovar, amb el suport del PSC i el regidor Fran Fragoso, unes baixes de valors per crèdits incobrables, amb el vot contrari de Tots per Argentona i Junts per Catalunya. 


Precs i preguntes 

Tot i que el govern va sol·licitar al PSC que traslladés les consultes a la propera sessió per donar una resposta més fonamentada, el grup socialista va formular les dues interpel·lacions previstes, en relació a l'endarreriment en la presentació dels comptes de l'any 2021 i sobre les actuacions previstes al pla director de la bicicleta. 

Fran Fragoso va formular consultes sobre el calendari de poda, l'actuació d'asfaltat al Rocar d'en Serra, la instal·lació de càmeres de seguretat, i va estendre una felicitació als voluntaris i participants en els actes dels reis d'Orient. 


Tots per Argentona va consultar per l'endarreriment en el cobrament de les subvencions per part de les entitats. Des del govern es va informar que la previsió és que es facin les transferències a finals de mes. També l'executiu local va contestar a la pregunta sobre la reorganització de l’àrea de serveis territorials i la lentitud que es viu en les tramitacions i procediments. I per l'encariment i la situació de les obres de reurbanització del carrer Josep Soler, assumpte que va capitalitzar després el torn obert al públic, amb diverses intervencions de veïns, en la part final oberta als veïns. La sessió es va prolongar per espai d'unes dues hores i mitja. 

L'alcaldessa Gina Sabadell i el regidor d'Urbanisme, Àngel Puig, van atendre les queixes i arguments dels veïns del carrer Josep Soler. Van traslladar-los les seves disculpes per l'endarreriment i dificultats que ha hagut d'afrontar aquesta obra i van informar que es reforçarà d'immediat l'equip d'operaris que hi treballa i que confien en que l'actuació estigui enllestida a finals d'abril. 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800