Notícies
Publicat el 05.12.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
S'aprova l'avantprojecte de la futura biblioteca i el projecte tècnic per al nou enllumenat del camp de futbol
Podeu recuperar la sessió en vídeo del ple municipal de desembre al web i al canal de l'Ajuntament a YouTube

Aquest dilluns es va dur a terme el ple corporatiu municipal de l'Ajuntament d'Argentona corresponent al mes de desembre. En l'inici de la sessió l'alcaldessa Gina Sabadell i diversos regidors i portaveus dels grups municipals van tenir paraules de record per Lluís Serra, fill predilecte d'Argentona i que va deixar una forta empremta en el teixit associatiu del municipi, i es va guardar un minut de silenci en la seva memòria. També abans d'obrir l'ordre del dia es va fer lectura del Manifest amb motiu del 25N Dia Internacional contra la violència envers les dones.

Per unanimitat va prosperar una moció per a la millora del finançament de l'administració local, que permeti als ajuntaments defensar la seva autonomia, fer front a l'augment del cost de les despeses en els subministraments bàsics i l'energia, l'increment de salaris dels treballadors públics i la minva d'ingressos pel canvi en l'impost sobre les plusvàlues. També va comptar amb el suport majoritari l'aprovació inicial de l'ordenança d'Administració Electrònica.

El govern va comptar amb el suport del PSC, mentre Junts per Catalunya i Fran Fragoso van votar-hi en contra, i l'abstenció de Tots per Argentona, en l'aprovació de l'avantprojecte de la biblioteca municipal. El text va recollir algunes esmenes com la constitució d'una comissió d'estudi previ a la contractació del projecte executiu. Alguns grups de l'oposició van subratllar les discrepàncies i el rebuig de certs sectors de la ciutadania a la proposta guanyadora en el concurs d'idees i també van insistir en què l'equipament s'integri en l'entorn urbà. El govern també va respondre a algunes queixes sobre el cost de l'obra, adduint que l'Ajuntament s'acollirà a totes les subvencions possibles per tal de rebaixar la despesa, i que també s'ha descartat l'opció de construir-hi un aparcament per raons econòmiques i per l'efecte d'increment de vehicles al centre urbà.

A la segona part també es va donar llum verda, amb el vot favorable de tots els grups, al projecte d'adequació i millora de l'enllumenat del camp de futbol municipal, que comptarà amb un pressupost d'uns 108.000 euros.

 Mocions

El ple va desestimar una moció de Junts per Catalunya i a la qual va donar suport el PSC per exigir canvis normatius sobre l'ocupació. Va trobar el vot en contra de la majoria del govern – el grup d'Unitat va donar llibertat de vot als regidors – que va mostrar les seves reserves per la confusió que generava el text entre els tipus d'ocupacions i per no incidir en qüestions com el dret a l'habitatge o la situació dels desnonaments. Tots per Argentona, Fran Fragoso i una regidora d'Unitat s'hi van abstenir.

De manera unànime es va aprovar una moció de Tots per Argentona en relació a millorar la gestió de l'aigua i en els serveis municipals, tot i que el govern va recordar la inviabilitat de recuperar aigua de la font de Sant Domingo o la impossibilitat d'utilitzar aigua no potable per a certs usos. I una segona de Tots per Argentona en defensa de l'educació inclusiva i per a la dotació de recursos humans a les aules.

A l'apartat de precs i preguntes els grups de l'oposició van consultar per diverses qüestions de la via pública. Fran Fragoso també va demanar informació sobre la proposta d'instal·lar un porxo a l'escola de Sant Miquel del Cros. Tots per Argentona va sol·licitar que es recordés al ple el calendari de distribució de les bosses de rebuig, i també per la previsió de debat del nou pressupost municipals. Des del PSC es va preguntar per la distribució als domicilis de l'agenda municipal d'activitats. 

Després del torn obert al públic, la sessió va concloure després d'una mica més de tres hores. 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800