Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 25.11.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Mesures davant la situació d'alerta per sequera
Argentona, entre els municipis amb restriccions en l'ús d'aigua per a reg agrícola i usos ramaders, industrials i recreatius a partir d'aquest divendres

L'ampliació de l'alerta hidrològica per l'estat de sequera al país als embassaments de la conca del Ter-Llobregat i el Darnius-Boadella amplien la llista de territoris i municipis, entre els quals Argentona, on a partir d'aquest divendres s'imposaran algunes restriccions en alguns usos.

Així, és redueix un 25% l'aigua de reg agrícola, un 10% en usos ramaders, un 5% en l'àmbit industrial i un 30% en aquells usos recreatius que impliquin reg. L'acord de la Generalitat de Catalunya no afecta a l'aigua de boca, tot i que es demana responsabilitat a la ciutadania, no malgastar aigua i tancar l'aixeta sempre que es pugui i un consum màxim de 250 litres per habitant i dia.

L'Ajuntament d'Argentona que ja va implantar fa uns anys davant un episodi de sequera similar un pla per a controlar i ajustar l'ús de l'aigua en els serveis municipals i equipaments públics, i adoptarà altres mesures que siguin necessàries i que determinin les autoritats competents.

  Consells i recomanacions per a una bona gestió de l'aigua domèstica

El consum mitjà d'aigua a Catalunya és d'uns 117 litres per habitant i dia (la OMS estableix que el límit mínim necessari és de 100 litres/ habitant/ dia). Aquesta contenció generalitzada és un gran aliat no només per ajudar a garantir la disponibilitat d'aigua sinó també per prendre consciència d'una cultura d'estalvi i sostenibilitat envers el medi ambient.

El clima mediterrani ens té acostumats a una marcada dualitat, caracteritzada per llargs períodes de sequera que s'alternen amb episodis de pluges intenses i de curta durada. Aquests fenòmens s'estan cada cop accentuant més arran del canvi climàtic. Si el darrer trimestre de 2019 i els primers sis mesos de 2020 es van caracteritzar per temporals de pluja importants, des de finals de 2020 s'està registrant a Catalunya un llarg període de sequera que encara avui perdura.

 Consells d'estalvi d'aigua 

consum aigua

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800