Notícies
Publicat el 07.11.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament aprova el nou Pla Local de Joventut i el Pla Intern d'Igualtat de Gènere
ple argentona
El consistori argentoní va acordar una declaració contra les armes nucles i va aprovar per unanimitat l'adhesió a la xarxa d'alcaldes i alcaldesses per la pau

L'Ajuntament d'Argentona va aprovar ahir per unanimitat el Pla Local de Joventut 2023-26 i el Pla intern d'Igualtat de gènere 2022-2025, dues eines que han de servir per impulsar les polítiques municipals en matèria de joventut i les  d'igualtat en el si de l'administració local. El ple ordinari de novembre va servir també per fer una declaració institucional contra les armes nuclears i per aprovar l'adhesió a la Xarxa d'alcaldes i alcaldesses per la Pau. 

En la primera part també es va aprovar, amb l'abstenció de Junts per Catalunya, la revisió de preus del contracte d'arrendament del local de la biblioteca municipal; i per unanimitat, el pla normatiu de l'Ajuntament. La sessió va arrencar amb un minut de silenci en memòria de la Interventora municipal.


 Pla Local de Joventut

La regidora de Joventut Laura Gàllego va presentar les principals línies del nou Pla Local, que s'ha construït sobre tres eixos, transformació, benestar i emancipació. Va insistir en la necessitat d'impulsar un treball transversal per atendre les necessitats actuals i de futur del jovent del municipi. També el pla intern d'igualtat de gènere ha de servir per millorar l'organització i funcionament de l'Ajuntament, implantant una cultura més igualtaria i una perspectiva més feminista a l'administració local. 

 Mocions 

A l'apartat de mocions, es va aprovar una proposta de Junts per Catalunya, després de recollir diverses esmenes i una reformulació dels objectius per part dels grups, per sol·licitar una taxació amb urgència de la masia de Can Cabot, davant el seu estat tan avançat de degradació. Fran Fragoso va votar-hi en contra, considerant inviable una hipotètica adquisició per part de l'Ajuntament, davant l'estat ruinós de l'immoble i les dimensions de la finca, i al·legant que les urbanitzacions tenen altres prioritats i necessitats i

Abans de les interpel·lacions i torn de precs i preguntes, el govern va presentar dues mocions, sobre la cobertura d'habilitats nacionals a l'organització municipal i denunciant la indefensió dels Ajuntaments davant situacions com l'actual, en què no es compta amb solucions a curt termini per substituir l'interventor municipal. El PSC, que posteriorment va insistir en la qüestió des d'una interpel.lació, s'hi va abstenir lamentant la manca de previsió del govern. Sí es va aprovar per unanimitat la segona proposta d'urgència sobre l'adhesió a la xarxa d'alcaldes i alcaldesses per la Pau. 


 Precs i preguntes

El PSC va formular una segona interpel.lació sobre els camins escolars, un projecte que el govern va reconèixer que s'havia endarrerit i que requeria d'unes inversions abans d'afrontar la iniciativa impulsada des del consell d'infància. També Junts per Catalunya va avançar una bateria de consultes sobre incidències i arranjaments de millora a diversos punts de la via pública, places i enllumenat de les urbanitzacions. 

En el torn de precs i preguntes, Fran Fragoso va consultar per algunes qüestions de l'espai públic; i el PSC en relació als plans d'ocupació i els serveis prestats al barri del Cros. Per la seva banda, Tots per Argentona va plantejar algunes reserves sobre el desenvolupament de les jornades Bialet Massé celebrades recentment i l'inici de l'agermanament amb el municipi, i també va consultar pels projectes de patis oberts a centres com Les Fonts. 

El públic present a la sala va formular algunes consultes i peticions al govern, abans que el ple finalitzés després de quasi quatre hores i mitja de sessió.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800