Notícies
Publicat el 27.10.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Apertura Jornades Bialet Massé

Aquest dijous l'alcaldessa Gina Sabadell i Marcelo Oliva, intendent de la localitat argentina agermanada amb el municipi van obrir el cicle d'activitats per recuperar la vida i obra de Juan Bialet Massé

L'alcaldessa Gina Sabadell i l'intendent de la localitat argentina de Bialet Massé, Marcelo Oliva, van inaugurar aquest dijous al Saló de Pedra el cicle de xerrades i activitats que durant aquesta setmana es duran a terme a Argentona en el marc de les Jornades Bialet Massé, per seguir acostant la figura de Juan Bialet Massé. Aquest argentoní va emigrar al país sudamericà al darrer quart del segle XIX i va desenvolupar una gran tasca en diversos àmbits, des l'enginyeria, la medicina o els drets laborals i socials, entre d'altres.

L'acte també va comptar amb la connexió telemàtica des d'Argentina amb diversos participants que prendran part en els col·loquis i xerrades que s'inicien aquest divendres i que es complementaran amb una exhibició de balls, dissabte al Centre Parroquial i un partit de futbol, diumenge, entre penyes argentines de Barcelona. També hi va ser present Diego Arcos, en representació del Casal Argentí de Barcelona, impulsor d'aquestes jornades amb la col·laboració de l'Ajuntament. 

Al matí va tenir lloc una recepció per part de l'Ajuntament d'Argentona a una delegació argentina, encapçalada per Marcelo Oliva. El passat juliol es va formalitzar l'agermanament entre Argentona i la localitat de Bialet Massé, que a principis del segle passat es va rebatejar amb el nom d'aquest argentoní, en homenatge a la seva contribució a la regió i en la modernització de la República Argentina. 

Podeu consultar la programació de les Jornades Bialet Massé al següent enllaç:

 Jornades Bialet Massé 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800