Notícies
Publicat el 26.10.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament reclama una solució urgent a l'absència de la plaça d'Intervenció
Es sol.licitarà el suport urgent de la Direcció General de l'Administració Local i també es contempla presentar una moció al ple municipal

L'Ajuntament d'Argentona afronta des de fa algunes setmanes l'absència de la plaça d'Interventor municipal, un contratemps que està afectant molt negativament al funcionament i la gestió de l'administració local i els serveis municipals.

Des de mitjans de setembre l'Ajuntament es troba amb la baixa de la interventora municipal i no compta en la seva organització amb cap funcionari de carrera A1 amb capacitat per exercir aquestes funcions. L'Ajuntament ha intentat cercar un substitut mitjançant totes les vies que preveu la llei, de moment sense resultat.

En aquests moments ha obert un procés per a la cobertura d'aquesta plaça mitjançant una borsa d'interinatge, però es tracta d'un procés llarg i no es preveu que finalitzi, en el millor dels casos, fins a finals d'aquest any.

Per aquests motius s'ha sol•licitat el suport urgent de la Direcció General de l'Administració Local, i desbloquejar aquesta situació que està paral•litzant l'Ajuntament a nivell financer, posant en greu risc el pagament de nòmines, factures, subvencions i d'altres tràmits que requereixen de fiscalització.

En aquest sentit, l'Ajuntament ja s'ha vist obligat a anul.lar o suspendre alguns projectes i activitats que s'havien previst per al proper mes de novembre i tampoc podrà afrontar diversos procediments i expedients que s'havien de dur a terme properament.

Des de l'Ajuntament d'Argentona es reclama una resposta a aquesta situació de desamparament i impotència que afecta a moltes altres petites i mitjanes administracions locals, amb solucions com ampliar el cos d'habilitats nacionals, o bé prolongar el termini màxim de 30 dies que es permet cobrir amb una funcionària pròpia una absència d'Intervenció, perquè els Ajuntaments afectats puguin tramitar en millors condicions la cobertura de les vacants.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800