Notícies
Publicat el 19.10.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Les propera setmana se celebraran les Jornades sobre la vida i obra de Bialet Massé
bialetweb

Està prevista la visita d'una delegació argentina, encapçalada per l'intendent de la localitat agermanada amb Argentona des d'aquest estiu

Del 27 al 30 d'octubre se celebraran les primeres Jornades sobre la vida i obra de Bialet Massé amb un extens programa d'activitats culturals, divulgatives i lúdiques per tal d'acostar la figura i l'enorme contribució que va fer Jaume Paulí Batlle i Mas, argentoní nascut l'any 1846 i que va emigrar a l'Argentina el 1873, adoptant el nom de Juan Bialet Massé. 

El Casal Argentoní de Barcelona organitza, amb el suport de l'Ajuntament d'Argentona, un cicle que s'iniciarà dimecres 26 a la tarda amb la presentació d'un dels llibres biogràfics de Bialet Massé, per part de la seva autora i neta, Graciela Bialet, i que ha estat traduït al català per Enric Larreula.

Amb motiu d'aquestes jornades es desplaçarà fins a Argentona una delegació de representants del municipi argentí i familiars de Bialet Massé, encapçalats per l'intendent de la localitat, Marcelo Oliva.

El dijous 27 a les 19 hores, tindrà lloc l'acte oficial d'obertura de les jornades Bialet Massé, amb la participació de l'alcaldessa Gina Sabadell i Marcelo Oliva. Divendres i dissabte també s'han organitzat diverses taules rodones per repassar la trayectòria i el paper de Juan Bialet Massé en la construcció de la República Argentina moderna i l'aportació en camps com l'enginyeria, la medicina o els drets socials i laborals.

Al llarg d'aquests dies també estan previstos diversos actes per acostar les tradicions i la cultura argentina, com un espectacle de dansa, que es farà el dissabte 28 a les sis de la tarda al teatre del Centre Parroquial; o el diumenge es jugarà un partit de futbol entre dues penyes a Catalunya d'equips argentins.

En breu podreu consultar la programació completa al següent enllaç:

 Jornades Bialet Massé 

 Agermanament amb Bialet Massé

Aquest estiu es va formalitzar l'agermanament entre Argentona i la localitat argentina de Bialet Massé, que va adoptar l'any 1912 el nom d'aquest argentoní emigrat al país sudamericà en homenatge a la seva tasca i contribució en diversos àmbits i disciplines. Més informació

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800