Notícies
Publicat el 03.10.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal d'octubre
  • El consistori aprova el nomenament de Joan Pannon com a fill predilecte d'Argentona
  • Elsa Flores pren el relleu de Mercè Balasch com a nova Defensora del Vilatà

El ple de l'Ajuntament d'Argentona va aprovar per unanimitat la concessió del títol honorífic de fill predilecte a Joan Pannon Farré pel paper en el teixit associatiu i la seva contribució cultural i social al municipi. El regidor de Cultura i els portaveus dels grups municipals van tenir sentides paraules d'afecte i reconeixement i es va avançar que en els propers dies s'anunciarà la data de celebració d'aquest acte d'homenatge.

Va ser un dels assumptes destacats de la sessió ordinària del mes d'octubre celebrada aquest dilluns, en què també es va acomiadar Mercè Balasch com a Defensora del Vilatà, després de deu anys, i es va nomenar la seva successora al càrrec, Elsa Flores, per als propers cinc anys.

En el seu adeu, Balasch va presentar el darrer informe, memòria en què va subratllar l'augment que havien experimentat les consultes i sol·licituds de la ciutadania per via digital i telemàtica, coincidint amb la crisi sanitària, i va demanar canvis per a reduir la rigidesa normativa i administrativa.

A l'inici del ple es va guardar un minut de silenci per les darreres víctimes de violència masclista a Catalunya i es van llegir dues declaracions institucionals, en suport a les dones iranianes i per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran.

 Mocions

Amb els vots en contra del govern i l'abstenció de la resta de formacions de l'oposició es va desestimar la moció presentada pel PSC sobre la millora de la política redistributiva i l'adopció de beneficis fisicals. Des de l'executiu local es va emplaçar a debatre aquestes propostes en el ple de revisió i modificació d'ordenances per l'any 2023, que podria celebrar-se el proper 24 d'octubre

El regidor Fran Fragoso va aconseguir tirar endavant la seva moció, després de recollir alguna esmena, per aconseguir el compromís dels grups per a impulsar projectes urbanístics pendents. L'acord va comptar amb el suport del grup del govern d'Unitat, del PSC i un regidor de Junts per Catalunya, mentre Tots per Argentona s'hi va abstenir i un regidor de Junts va votar-hi en contra. 

En el torn de precs i preguntes el PSC va avançar una interpel.lació sobre l'accessibilitat als centres escolars i també un parell de qüestions en relació a la necessitat de comptar amb una plataforma d'estacionament de busos, la instal·lació de contenidors de roba usada i sobre la recepció del local social de Les Ginesteres. 

Junts per Catalunya es va referir a alguns assumptes de microurbanisme i arranjaments a la via pública, mentre Tots per Argentona va consultar pel futur contracte del servei de gestió de les escoles bresssol, recordar la publicació de les despeses associades a les festes i actes culturals al butlletí municipal, i per la revisió d'algunes zones de càrrega i descàrrega. 

Abans del torn obert al públic, Fran Fragoso també va abundar en la petició de Junts per Catalunya-Argentona sobre pintades i grafits a la via pública, i Àngel Puig va expressar la satsifacció pel bon desenvolupament de la 10a edició del Festival Sense Portes celebrat aquest cap de setmana. 

Amb el torn obert al públic el ple va concloure després de tres hores de sessió. 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800