Cultura i Festes
Teatre
El mar: Visió d'uns nens que no l'han vist mai, de Xavier Bobés i Alberto Conejero
TEATRE POÈTIC, DOCUMENTAL I D'OBJECTES
MAR

SINOPSI

Aquesta és la història d'una promesa que no es va poder complir, la que va fer un mestre als seus alumnes. El mestre era Antoni Benaiges. Els alumnes eren els nens i nenes de l'escola rural de Bañuelos de Bureba, un poble de la província de Burgos. La promesa la va fer un dia d'hivern de l'any 1936. Els va prometre el mar.

El 1934 el jove mestre català Antoni Benaiges arriba a l'escola rural de Bañuelos de Bureba. Pocs mesos després paga de la seva butxaca una impremta i un gramòfon. Des d'aquell mateix any, els infants publiquen les seves emocions, somnis i pensaments; el mes de gener de 1936 publiquen El mar. Visión de unos niños que no lo han visto nunca. El mestre els promet que aquell mateix estiu els portarà a Catalunya perquè coneguin el mar.

El 25 de juliol de 1936 Benaiges és afusellat. La promesa del mestre ja no es podrà complir.

FITXA ARTÍSTICA

Autoria: Xavier Bobés i Alberto Conejero | Direcció: Xavier Bobés i Alberto Conejero amb Xavier Bobés i Sergi Torrecilla | Dramatúrgia: Alberto Conejero, a partir de textos de les nenes i nens de l'escola de Bañuelos de Bureba, del seu mestre Antoni Benaiges, Marina Garcés i Alberto Conejero | Espai escènic: Pep Aymerich | Audiovisuals: Albert Coma | Espai sonor: Julià Carboneras | Il·luminació: Jou Serra i Mario Andrés Gómez | Sergi Bernal: Fotografia i assessorament documental. 

Dissabte
5
novembre
2022
20:30h
Lloc La Sala d'Argentona
Adreça Plaça Nova
Hora 20.30 h
Durada 80 minuts
Organitza Ajuntament d'Argentona
Preu 17€ TAQUILLA / 13€ ANTICIPADA / 10€ ABONAMENT
Tipus d'acte Teatre
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800