Notícies
Publicat el 18.09.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Presentació del Festival Sense Portes 2022
La 10a edició d'aquest certamen d'arts de carrer torna a Argentona el primer cap de setmana d'octubre

Argentona s'omplirà de teatre, música, circ i arts de carrer, amb un total de 27 espectacles, del 30 de setembre al 2 d'octubre

Sense Portes 2022

Cada cop tenim més a prop la desena edició del Festival Sense Portes, que aterra un any més a Argentona. Un festival “increïble, únic, irreverent i apostoflant” que compta amb l'organització de l'Ajuntament d'Argentona i la participació i col·laboració del Col·lectiu Sense Portes. 

Enguany, aprofitant l'efemèride, el Sense Portes arriba més carregat d'espectacles que mai. Un total de 27 companyies d'arts de carrer presentaran les seves propostes en una desena d'espais de l'espai urbà de la vila, des de la tarda del divendres 30 de setembre fins al vespre del diumenge 2 d'octubre. Els darrers detalls de l'esperat festival han estat desvelats en la presentació oficial celebrada a la plaça de Vendre d'Argentona.

 10 EDICIONS, MÉS DE 10 ANYS D'ESFORÇ

La presentació ha començat amb un viatge en el temps, recordant el primer Sense Portes de l'any 2007 i les dificultats que ha hagut d'afrontar el festival. Deu edicions, que no han pogut ser seguides, però que s'han superat per poder celebrar la desena. “El deu és un número que té un pes important, demostra que el festival està ja molt consolidat” ha comentat Xevi Notxa, president del Col·lectiu Sense Portes.

En la mateixa línia, s'ha expressat el regidor de Cultura Àngel Puig que en el seu darrer any com a regidor ha volgut fer balanç i ha acabat elogiant el resultat de la feina de tanta gent: “Omplim els carrers d'arts escèniques, de circ, de música i això és un potencial que val molt la pena tenir-lo present”.

Amb motiu d'aquest 10è aniversari, l'Ajuntament d'Argentona i el Col·lectiu Sense Portes han volgut presentar una proposta encara més gran, que inclou 27 espectacles, superant la quantitat habitual d'una vintena de propostes. Un creixement rellevant que també s'ha viscut a l'expectació prèvia del festival, ja que enguany s'havien rebut més del doble de propostes d'espectacles que l'any anterior.

L'evolució del festival sempre ha anat en augment, ha explicat Joan Chaves, tècnic de Cultura i Festes i responsable del Festival, que ha destacat que no volen “abandonar l'essència del festival, que és l'aposta per espectacles propers, variats i de qualitat, en un ambient familiar on els artistes se sentiran, com sempre, a prop del públic”.

 SENSE PORTES NI RESTRICCIONS

El desè aniversari arriba amb especial entusiasme, ja que després de dos anys marcats per la pandèmia de la Covid-19, es recupera la presencialitat i el contacte entre les companyies i el públic. Una millora de gran importància per l'organització, com ha expressat Joan Chaves: “L'essència de les arts de carrer, com indica el seu nom, és ser al carrer” i ha afegit que al Sense Portes l'aposta és “per espectacles que serveixin, com és la cultura, per educar i fer créixer les persones”.

El retorn a la normalitat ha permès habilitar fins a deu espais diferents que acolliran els espectacles, recuperar el teatre itinerant i apostar per una novetat d'enguany: l'Argentast. I és que aquest any el Festival Sense Portes comptarà amb un espai per gaudir de cervesa artesanal i gastronomia local, situat al Carrer Bernat de Riudemeia i a la pista del Centre Parroquial. També es podrà visitar una exposició fotogràfica de l'edició 2021, realitzada pel Grup de Fotografia d'Argentona, que es podrà veure al Mirador escaletes de l'Església.

 UNA MICA DE TOT, A TOT ARREU

A la roda de premsa s'ha respirat un gran entusiasme per la celebració del festival, i tant el Col·lectiu Sense Portes com l'Ajuntament d'Argentona han expressat la seva satisfacció amb el resultat. “Gaudirem d'una programació de molta qualitat i variada, que toca tots els pals, que a més inclou tant propostes locals com altres que tenen renom a nivell nacional i internacional”, ha explicat Notxa.

Al Sense Portes confluiran teatre, dansa, música, circ, espectacles itinerants i instal·lacions interactives. Una trentena de propostes que ens oferiran diversió, poètica, risc, espectacularitat... deixant espai per la crítica social i la revisió d'idees i discursos artístics. Un ventall molt ampli, totalment representatiu de la gran varietat creativa de l’àmbit de les arts de carrer. Sempre amb un criteri obert i integrador que és l'essència del festival, com el seu nom indica: sense portes.

Com ha explicat l'alcaldessa d'Argentona, Gina Sabadell, a la roda de premsa, l'essència del Sense Portes és “eliminar barreres, l'art per tothom, gaudir-ne, que et sorprenguin, que et passegis pel municipi i et vagis trobant petits espectacles, diferents els uns dels altres, i que t'enriqueixin”. L'alcaldessa també ha expressat l'orgull que és pel municipi acollir el festival: “A Argentona som poble d'artistes i per nosaltres és un orgull, sempre procurem tenir molta implicació en el tema cultural. Per a mi el més bonic és aquesta barreja d'arts i de voluntaris i col·lectius, on tots ens ajudem”. I és que l'alcaldessa ha volgut posar èmfasi en la importància de la participació ciutadana per tirar endavant el projecte cada any. També ho ha fet la convidada especial, la Lola, la titella secretària del festival, que ha fet acte de presència per interactuar amb els presents i agrair el treball dels voluntaris i voluntàries.

 PREMI POM D'OR

Un altre aspecte destacat del Sense Portes és la celebració, un any més, del Premi Pom d'Or que donarà veu als espectadors. I és que un any més totes les persones assistents tindran la possibilitat de puntuar els espectacles de l'1 al 10, en paper o també a través d'un codi QR. Al final del festival, l'anhelat premi serà entregat a l'espectacle millor puntuat pel públic.

La diversió està al carrer! El Festival Sense Portes us espera a Argentona del divendres 30 de setembre al diumenge 2 d'octubre.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800