Notícies
Publicat el 07.09.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Vídeo: Ple municipal de setembre

Recupera la sessió ordinària de setembre, celebrada aquest dilluns

Inici de la tramitació per nomenar Joan Pannon fill predilecte d'Argentona

* Vídeo de l'emissió en streaming 

Aquest dilluns es va reprendre el calendari de sessions de l'Ajuntament d'Argentona amb la celebració del ple corporatiu ordinari corresponent al mes de setembre.

A l'inici es va dur a terme un minut de silenci per un altre cas de violència masclista al país i en memòria del veí Ferran Merino, qui va ocupar el càrrec de Defensor del Vilatà i va participar activament en la vida cultural i política del municipi. 

També es va fer lectura d'una declaració institucional per denunciar la situació de la població afganesa.

La sessió va comptar amb l'absència del regidor de govern Àngel Puig. 

En la primera part es va acordar per unanimitat l’inici de l'expedient per al nomenament de Joan Pannon com a fill predilecte d'Argentona, i amb l'abstenció de Tots per Argentona i el vot favorable de la resta de grups, es va aprovar una modificació de crèdit de 97.000 euros per incorporar les despeses del servei de bus nocturn de Festa Major, la compra de maquinària i necessitats a les instal·lacions esportives, així com per a activitats municipals, entre d'altres. 

 Mocions

L'ordre del dia incorporava algunes mocions dels grups de l'oposició, com la de Tots per Argentona per modificar els trams i tarifes d'aigua potable; una del PSC en relació a la política fiscal i redistributiva, i dues d'urgència del regidor Fran Fragoso sobre el calendari de celebració de la fira de ceràmica i en relació als grans projectes municipals, que es van retirar finalment per trobar més acord i mantenir un debat previ a la sessió plenària. 

Sí va prosperar una moció de Tots per Argentona i Unitat per aprovar el manifest de l'acord social per l'amnistia i l'autodeterminació, que va rebre el suport de Tots per Argentona i el vot en contra del PSC i Fran Fragoso. I també va obtenir el vot a favor de la majoria del plenari una moció de Junts per Catalunya i Unitat, per commemorar el 5è aniversari de l'1 d'octubre i reconèixer la tasca realitzada als centres de votació, amb la instal.lació d'una placa a l'antiga Velcro. Tots per Argentona va donar-hi suport, el PSC s'hi va abstenir i Fran Fragoso va votar-hi en contra. 

Abans del torn de precs i preguntes, el govern va atendre algunes interpel·lacions, com dues del PSC sobre l'estat d'execució de les inversions previstes als centres escolars, casals de la gent gran i de joves, i pel que fa a les retencions de pagament de la participació en els tributs de l'Estat per part de l'Ajuntament d'Argentona. 


 Precs i preguntes

A la part final del ple, previ al torn obert al públic, Tots per Argentona va formular algunes consultes sobre la situació dels recursos humans municipals; va tornar a reclamar la notificació formal sobre les al·legacions presentades davant el projecte d'enderroc de la Velcro; sobre la sessió informativa dels fons next generation, el desenvolupament de la temporada d'estiu de la piscina municipal i el balanç de l'activitat d'aiguagim. També va traslladar algun dobte en relació a la programació de la Festa de la Vellesa, que se celebra aquest cap de setmana; la situació de les obres de reurbanització del carrer Josep Soler, si s'ha avançat en la moció aprovada per instar les entitats financeres a instal·lars caixers amb accés des del carrer. I també es va lamentar l'aturada de les sessions al consell d'administració de la companyia d'aigües, assumpte en què el PSC també va incidir.

El grup socialista va preguntar sobre la gestió del taller de microgimnàstica i l'inici de les preinscripcions. De part de Junts per Catalunya, es va consultar per l'accés lliure a les instal·lacions esportives municipals per a la pràctica d'esport amateur. I en darrer terme, Fran Fragoso va traslladar una qüestió sobre l'accés a un vial que no és de titularitat municipal.

Després d'algunes intervencions dels veïns, el ple de setembre va concloure després de gairebé quatre hores. La propera sessió es preveu per al dilluns 3 d'octubre. 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800