Notícies
Publicat el 08.07.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Els noms propis de la Festa Major 2022
Sabor de Gràcia, 31FAM, Clara Peya o Hotel Cochambre són algunes de les propostes d'una edició que torna per la porta gran

A menys d'un mes del seu inici, ja podem presentar alguns dels grans noms que ens faran ballar, riure, gaudir i emocionar-nos a través de les diferents propostes culturals i festives de la Festa Major d'Argentona 2022. Recordem que el gruix de la Festa de Sant Domingo serà com sempre del 3 al 6 d'agost, amb activitats avançades al dia 2.

El cor de la vila, esclatarà per la Nit Boja, la nit del dia 3. Primer amb la rua dels Always Drinking Marching Band cap al pregó i, just després, a la Plaça Nova, amb un dels concerts més esperats: el d'Hotel Cochambre. Segur que el públic vibrarà de valent amb el famós grup de versions que fa poc ha tornat als escenaris després d'estar aturats des de l'inici de la pandèmia. Al mateix escenari, el dia 4 hi tindrem en doble sessió a l'Orquestra Montgrins; el dia 5, el grup de versions Mala Vida; i el 6, la rumba dels maresmencs Sabor de Gràcia. Un concert festiu i nostrat que servirà de celebració pel FC Argentona, el dia que presentaran el seu nou himne en motiu del seu centenari.

 Espectacles de gran qualitat

La festa tindrà, el dia 2 d'agost, “pròlegs” destacats. La Plaça Nova rebrà la dansa urbana de la companyia Banda Street Groove, i a la pianista Clara Peya amb “Perifèria”, un espectacle de gran intensitat i missatge. Per la seva banda, el Bernat de Riudemeia acollirà els Vespres de Gòspel, a càrrec de l'Argentona Cor de Góspel.
Un espai més recollit com és Can Doro, serà l'escenari de diversos concerts de gran qualitat. El dia 4 (abans i després dels Focs) doble sessió, primer amb la proposta jazzística de Clara Gispert, seguit del soul de la banda de Clarence Bekker, vocalista de grups com 08001 o Playing for Change. El dia 5 podrem gaudir de la delicada música de l'aranesa Alidé Sans, cantada en aranès/occità, mentre que el darrer dia de la festa serà el torn de la magnífica banda A Contrablues.

 Les famílies no pararan

Els més petits de la casa i les seves famílies podran escollir entre gran quantitat de propostes. L'Espai Familiar acollirà dos espectacles cada dia sota la pineda de la Font Picant. El dia 4, l'animació participativa “El Minigolf” (Cia. Mumusic) i el divertit espectacle “Home” (Cia. Cris-Is); el dia 5 la màgia amb “Mag Màgia” (d'Enric Magoo) i el circ amb “Kasumay” (Cia. Circo Los); i el 6 l'espectacle musical “Cançons de Plaça i Cantonada” (Dit al Nas) i “El Viatge de Bowa” (Gata Japonesa). I recordeu que, amb inscripció prèvia, els més petits (de 5 a 14 anys) podran participar al Circuit d'Aventures que aquest any s'instal·larà a l'Espai Embotelladora.

I no oblidem que al centre de la vila hi haurà moltes més activitats amb els infants de protagonistes, com l'esperadíssima Cercavila de Gegants, la Xeringada, el tobogan d'aigua, el correfoc infantil dels Banyetes o la Gran Xarbotada.

Per acabar, no hem d'oblidar que la Festa Major segueix estructurada a través dels actes de cultura popular, organitzats per les entitats del poble, i sense els quals la festa no tindria sentit. Parlem de les cercaviles de foc, les cercaviles de gegants, la coetada, la repicatronada, les havaneres, la Festa del Càntir o la Cursa Popular. Uns actes que any rere any són l'eix central i donen sentit a una festa que retronarà de nou amb força.

 La Garrinada, termòmetre de la música jove

Un any més La Garrinada serveix per portar a la vila una bona mostra de la música que escolta el jovent, com sempre amb varietat d'estils. Enguany trepitjaran l'escenari de l'Escola Argentona dos exitosos grups de trap català (31 FAM i Flashy Ice Cream), l'electro pop de Ladilla Rusa, el rap reivindicatiu de les barcelonines Las Ninyas del Corro, la frescura de les gracienques Alérgicas al polen, el reggae consolidadíssim d'Adala i el pop-rock de les vallesanes The Crab Apples. I des de les Canàries, arribarà el raper Bejo amb el seu hip-hop per posar la cirereta al que promet ser una gran edició del “retorn a la normalitat”.

No hi faltarà un any més el “dream team” argentoní de l'Orquestra de la Gran Porca –versionant els èxits de l'any 2000–, la tradicional Caipirinyada amenitzada per Mitjanit Versions i els punxadiscos que tancaran cadascuna de les nits (Dj Trapella, Dj Setaquehabla i Dj Domingo el Gran amb Local 119).

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800