Notícies
Publicat el 08.07.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
VÍDEO. Signatura de l'agermanament entre Argentona i Bialet Massé
Aquest dijous es va dur a terme una sessió telemàtica per segellar aquest acord entre ambdós municips

Aquest dijous es va celebrar al Saló de Pedra l'acte de signatura oficial de l'agermanament d'Argentona amb el municipi argentí de Bialet Massé, que pren el nom d'un argentoní que es va exiliar al darrer quart del segle XIX a Argentina i que va fer una destacada contribució en àmbits com els de l'enginyeria, medicina o legislació, entre d'altres. Més informació

La sessió es va dur a terme a través d'una connexió telemàtica amb les autoritats argentines i familiars,  que va comptar amb la participació de l'alcaldessa, Gina Sabadell, i el regidor de Cultura, Àngel Puig, acompanyats per regidors i regidores del consistori i Diego Arcos, president del Casal Argentí de Barcelona i biògraf de Bialet Massé. 

Després d'un torn d'intervencions, es va procedir a la signatura de l'agermanament. Ambdós consistoris van subratllar la importància de posar en valor el llegat i l'empremta de Bialet Massé als dos municipis i que es rubricava amb aquest acord d'agermanament, i es van convidar mutuament a impulsar les relacions i el contacte a partir d'ara.

La signatura va finalitzar amb els himnes nacionals de l'Argentina i Catalunya i un brindis de comiat.

La propera tardor l'Ajuntament d'Argentona té previst organitzar unes jornades de memòria històrica per seguir descobrint la figura i la trajectòria professional i personal de Joan Bialet Massé.

 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800