Notícies
Publicat el 06.07.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La Festa Major d'Argentona recupera aquest 2022 el seu màxim esplendor
festamajor
Sant Domingo i la Festa del Càntir tornen amb els actes habituals en un context de normalitat prepandèmica

Després de dos anys marcats per la pandèmia, l'Ajuntament d'Argentona reprèn els actes més populars de la Festa Major de Sant Domingo amb el seu màxim esplendor. Durant la primera setmana d'agost tornaran els correfocs, les cercaviles, la festa del càntir, la Garrinada, la música i la diversió per a tota la família!

Enguany, la participació als actes tindrà major flexibilitat, amb aforaments oberts, tot i que algunes activitats, com els circuits d'aventures o el tobogan d'aigua, requeriran d'invitació prèvia. I, com ja era habitual, la cursa i la pedalada popular funcionaran amb inscripció.

 Els actes més tradicionals

La Festa Major d'Argentona ocuparà com de costum diversos espais centrals del municipi. En un d'aquests punts neuràlgics, a l'avinguda Puig i Cadafalch, s'hi habilitarà l'Espai de Festa Major, al Casal d'Avis municipal. Un espai que servirà de punt d'informació, venda de marxandatge, recollida d'invitacions pel circuit d'aventura i tobogan d'aigua i centre de coordinació durant els dies de la Festa.

Els participants podran tornar a gaudir amb plena normalitat dels actes més tradicionals de la festa d'Argentona. Després de dos anys amb actes anul·lats o adaptats al context sanitari, tornaran els concerts i balls de Festa Major a la plaça Nova, i els carrers s'ompliran amb les cercaviles de gegants i correfocs.

El programa d'actes arrencarà, com ja comença a ser habitual, el 2 d'agost, amb els “Vespres de Gospel” i el cada cop més seguit i esperat correfoc dels Banyetes. El 3 d'agost se celebrarà la Nit Boja, que s'iniciarà després de la coetada, l'esperada cercavila de gegants i el pregó a càrrec del Futbol Club Argentona, entitat que celebra el seu centenari. Una primera nit de concerts que culminarà amb les matinades el dia 4 a les 6 del matí, de camí a la tradicional posta de càntirs en honor a Sant Domingo.

També es viurà la 72a Festa del Càntir, que inclourà, com és tradició, l'Aixecada de càntirs, i diverses activitats infantils. I per tancar “el dia central”, es viuran de nou amb total normalitat els Focs artificials, que aniran acompanyats, abans i després, per concerts i ball d'orquestra i l'inici de la Garrinada.

 La Festa Major per a tota la família

Una de les novetats que van arribar amb la crisi sanitària  i que repeteixen gràcies a la seva bona rebuda és l'Espai familiar a la Font Picant. Les famílies tornaran a gaudir de valent en un espai molt agradable i amb molta ombra, on els infants hi trobaran un circuit d'aventures que enguany estarà obert matí i tarda. I en aquest marc incomparable cada dia s'hi programaran dos espectacles per al públic familiar, que faran les delícies de petits i grans.

A banda de l'espai lúdic a la Font Picant, els més petits també podran ser els protagonistes d'altres actes que són un èxit assegurat al centre de la vila, com el retorn de la xeringada i la gran xarbotada. I atenció, que no hi faltarà... un tobogan d'aigua! Un èxit total del 2019, que torna enguany al Carrer Doctor Samsó i per partida doble per reduir les cues.

 La Garrinada 2022 

Els més joves, i no tan joves, estan d'enhorabona, ja que torna la festa "més porca”: La Garrinada. Tres nits de concerts a l'Escola Argentona, que enguany es podran viure de nou amb la normalitat d'edicions passades. El que sí es mantindrà de l'any passat és l'espai La Porqueta: una zona més tranquil·la a la mateixa escola, amb bona oferta gastronòmica d'establiments de la vila i acompanyament musical.
L'organització de la Garrinada anunciarà el cartell de l'edició 2022 aquest dijous 7 de juliol al Casal de Joves d'Argentona.

 Festa Major responsable i feminista

En aquesta edició l'Ajuntament d'Argentona manté i incrementa l'esforç per difondre campanyes que incideixin en el consum responsable i en contra de les agressions masclistes durant les festes. Enguany, a més, la regidoria d'Igualtat organitzarà dos espectacles que formaran part de la programació de la festa.

En resum, el mes d'agost començarà amb força a Argentona amb una Festa Major plena d'activitats per a tots els gustos i totes les edats, que per fi es podran tornar a gaudir amb total normalitat. Un ambient de festa i cultura popular, després de dos anys especialment complicats que prometen molta alegria i bones estones per a tothom.

Properament podreu consultar tota la informació, la programació i novetats de la Festa Major d'Argentona 2022 al web www.argentona.cat/FM2022

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800