Notícies
Publicat el 30.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ja tenim imatge de Festa Major

En els propers dies s'habilitarà l'espai web www.argentona.cat/FM2022 amb tota la programació, informació i les novetats de l'edició 2022

La regidoria de Cultura i Festes ha presentat la imatge de la Festa Major d'enguany, que ha anat a càrrec de l'argentoní Jordi López, i que recupera una estètica més tradicional en relació a la línia d'anys anteriors.

Jordi López Vila va néixer a Mataró al 1980 i de ben petit es va traslladar amb la seva família a Argentona. És dissenyador gràfic multidisciplinar i percussionista i ha col·laborat i participat en molts projectes al municipi, realitzant cartells i la imatge de festes i esdeveniments de la vila com la Diada de la Flor, la Garrinada, Sant Jordi o la Mostra Literària, entre d'altres. També va guanyar una edició del concurs de cartells de la Fira de Ceràmica i Terrissa.

El cartell d'enguany de Festa Major fusiona a través de la il·lustració dos grans protagonistes de la festa, com són els diables i el càntir, amb una instantània divertida d'un moment del tradicional concurs d'aixecada de càntirs, en què el diable aprofita també per beure i refrescar-se aixecant amb molta traça el càntir més pesat, de 200 quilos.

La intenció de l'autor és la d'unir diversos moments i elements destacats de la festa, com són el dia i la nit, el foc i l'aigua, la festa Major i la festa del Càntir, amb la cultura i les tradicions com a nexe d'unió.

També López ha volgut brindar un petit homenatge a Sergi Serra, qui fou diable i president de Xarxargentona i persona molt vinculada a la vida social i el teixit associatiu del municipi. Així mateix, coincideix que aquest 2022 la colla Diables d'Argentona commemora el seu 30è aniversari.

La imatge també ha volgut subratllar el terme "gent" dins la referència a Argentona, per tal de posar èmfasi en el retrobament social i la recuperació de les relacions humanes i socials després de dos anys de gran complexitat.

Com és habitual, el cartell incorpora les referències al 4 d'agost, Sant Domingo, festa local d'Argentona, i a la Festa del Càntir, que arriba a la seva 72a edició.

Festa Major Argentona 2022

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800