Notícies
Publicat el 22.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament demana extremar la precaució a les urbanitzacions i veïnats del municipi
sant joan
Recorda que no està permès el llançament de coets i petards ni fer foc a menys de 500 metres de zona forestal

L'Ajuntament d'Argentona demana als veïns i veïnes del municipi i en especial als de les urbanitzacions i veïnats, que s'extremin les mesures de seguretat durant la revetlla de Sant Joan.

En les darreres hores s'han penjat diversos cartells de grans dimensions tant a entrades de veïnats com a zones sensibles del nucli urbà - cas de la Font Picant o Can Barrau - per recordar la prohibició de fer foc i, en extensió, coets, petards i altre material pirotècnic, a menys de 500 metres de zones forestals, tal i com es publicava aquesta setmana en un BAN municipal amb normes i recomanacions per aquesta revetlla. 

Des de l'Ajuntament es convida a celebrar de manera segura la festa, en un context com l'actual d'alt risc d'incendis i amb altes temperatures, i per aquest motiu demana la màxima responsabilitat i col·laboració ciutadana per tal de reforçar la prevenció i minimitzar el risc de foc.

Només s'autoritza la foguera que s'ubicarà a Can Doro

 PERMISOS PER FER CREMES CONTROLADES

Es recorda que les  sol·licituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l'envolta en el període comprès entre el 15 de març  i el 15 d'octubre, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Durant el període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març les persones que tinguin previst fer foc a les zones citades no necessiten d'una autorització administrativa però sí que ho han de comunicar prèviament.

La normativa també preveu, només per a l'eliminació de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d'olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts... ), la possibilitat de presentar les sol·licituds als ajuntaments. D'aquesta manera, els pagesos només han de fer un únic tràmit al seu ajuntament i s'estalvien desplaçaments posteriors a l'oficina comarcal.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800