Notícies
Publicat el 13.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El ple aprova una injecció de 3,3 milions d'euros en el pressupost municipal
Podeu recuperar el vídeo de la sesió ordinària de juny

Aquest dilluns va tenir lloc el ple corporatiu ordinari de l'Ajuntament d'Argentona corresponent al mes de juny, que va tenir com un dels principals punts de l'ordre del dia l'aprovació d'una modificació de crèdits de 3,3 milions d'euros que serviran per donar un impuls al pressupost municipal amb l'objectiu de dur a terme diversos projectes i inversions. 

La proposta del govern va comptar amb el suport del PSC i Fran Fragoso, l'asbtenció de Tots per Argentona i el vot en contra de Junts per Catalunya-Argentona, que va ser el més crític entre els grups de l'oposició a l'hora de considerar que aquesta incorporació modificava de manera molt notable el pressupost, i no deixava marge als partits per poder participar o discutir les partides. 


Aquest nou crèdit procedent del romanent de tresoreria permetrà afrontar inversions a l'Espai Jove i al Casal d'Avis del Cros, i destinar recursos a la millora i actualització del mobiliari urbà, la xarxa d'aigua, a la via pública i als centres educatius, així com a la dinamització d'activitats i esdeveniments, el projecte del Torrent de la Salut, entre d'altres. Una de les inversions on van sorgir algunes discrepàncies va ser en l'ubicació d'una pista d'skate rodat i per a bicicletes, que s'estudia instal·lar-la a la Font Picant. 

La sessió va arrencar amb una declaració institucional conjunta amb motiu del Dia Internacional de presa de consciència sobre l'abús i el maltractament de les persones grans, que té lloc el 15 de juny, i en què es va avançar que s'il.luminaran de verd diversos equipaments i espais per reivindicar la jornada. 

Es van aprovar els dies 29 de maig i el 4 d'agost com a festes locals per l'any 2023 i, amb l'abstenció del PSC, una moció en defensa dels Jutjats de Pau. En una fase de debat més administrativa, va prosperar també una modificació d'acord de ple del dret de contractació, així com el compte general de l'exercici 2020, entre d'altres.

La sessió va incorporar la modificació de les ordenances sobre la taxa d'expedició de documents administratius, i la que regula el preu públic de les escoles bressol municipals, per tal d'incloure la gratuïtat per a les famílies del curs i2 a partir del curs vinent, tal i com ha acordat la Generalitat de Catalunya. 

 Mocions

En l'apartat de mocions, Junts per Catalunya va comptar amb el suport de Tots per Argentona en la proposta per elaborar un pla de mesures antifrau. S'hi van abstenir Fran Fragoso i el govern, que va justificar el posicionament aduint que ja estan treballant en aquesta projecte, que és un dels compromisos per poder optar als fons europeus Next Generation. 

Abans del torn de precs i preguntes, el govern també va respondre a una interpel.lació presentada pel PSC sobre les sancions per no recollir les deposicions d'animals a la via pública. 

La fase final del ple va incloure consultes de Junts per Catalunya sobre la urbanització del carrer Àngel Guimerà, que el govern espera enllestir l'any vinent, i els grups de l'oposició van coincidir a consultar sobre la situació de les urbanitzacions de Can Raimí i Can Cabot i els projectes de reparcel·lació i per a la concessió de llicències.

També el govern va respondre a pregunta de Tots per Argentona que s'espera obrir la piscina el proper 25 de juny i també es va fer menció als nous horaris i reforç en el transport públic a Les Ginesteres i Madà, amb parades regulars de les línies de bus. Fran Fragoso, per la seva banda, va recordar la necessitat de realitzar tasques preventives i de neteja de zones verdes i dels torrents abans de l'estiu.

Amb el torn obert al públic present a la sala de plens es va posar punt i final al ple de juny, després de tres hores de sessió. La propera convocatòria tindrà lloc el dilluns 4 de juliol. 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800