Notícies
Publicat el 02.05.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El ple de maig aprova els nous preus de la piscina municipal
  • Podeu recuperar aquí el vídeo de la sessió
  • Tarifes temporada d'estiu 2022. Més info

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal corresponent al mes de maig. La sessió va començar amb un minut de silenci en memòria per la darrera víctima de violència masclista al país, i també per recordar al Carles Moliné i Mariano Morenilla, dues persones molt vinculades al Futbol Club Argentona. 

El ple també va incloure a la seva part inicial una declaració institucional d'adhesió al Dia Mundial del Comerç i també es va aprofitar per repassar les diverses activitats i propostes que s'han programat al municipi aquestes setmanes. 


Abonaments piscina municipal

El govern, amb el vot de qualitat de l'alcaldessa - el regidor de d'Unitat Joan Maria Pascual es va incorporar a mitja sessió -, va fer prosperar la modificació de l'ordenança reguladora dels serveis de la piscina municipal, que ha inclòs a partir d'aquesta temporada d'estiu un augment en els preus dels abonaments - no en els de les entrades de dia, que es mantindran - amb l'objectiu de reajustar el pressupost d'ingressos i costos i també per actualitzar les tarifes després de diversos anys sense fer-ho. Una altra de les novetats és que s'elimina la distinció entre usuaris empadronats i no empadronats a Argentona, mecanisme que no s'ajusta a llei.

Els grups de l'oposició van votar-hi en contra, a excepció del PSC, que s'hi abstenir, i van coincidir a assenyalar la necessitat d'introduir alguna fórmula de discriminació positiva per tal d'afavorir l'accés i ús de les instal·lacions als veïns i veïnes. També van demanar celeritat en definir la gestió del servei i el calendari d'inici de la temporada.


Interpel·lacions

El PSC d'Argentona va avançar diverses interpel·lacions en l'ordre del dia per consultar sobre assumptes com el projecte del futur equipament de Joventut a l'antic Escorxador; o sobre la situació del departament d'Intervenció de l'Ajuntament; els projectes d'urbanització a Can Raimí i Can Cabot; i Tots per Argentona també va formular una interpel.lació sobre la gestió del nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics. 

En relació amb aquestes qüestions, el govern va respondre que en aquests moments es troben en fase de redacció del projecte de rehabilitació de l'antic escorxador i que la voluntat és fer-hi un espai polivalent que aculli les entitats juvenils, com la del Cau, i que serveixi també com a espai per a la regidoria de Joventut i magatzem de material. 

En relació a les urbanitzacions, des de l'executiu local es va informar que s'està treballant en l'actualització dels projectes d'urbanització dels veïnats i de reparcel·lació de Can Cabot , amb suport extern i també de la Diputació de Barcelona, amb la voluntat que estiguin enllestits aquest any i es pugui abordar seguidament el concurs de licitació. Pel que fa a l'estació de recàrrega, el govern també va explicar que el punt es troba en fase experimental i que valoraran la possibilitat d'introduir una taxa d’ús.

Van defensar l'aposta per impulsar l’ús d'energies renovables i van informar que es té previst alimentar la instal·lació amb plaques solars. Van afegir que la voluntat és desplegar dos nous punts de recàrrega i que les futures ubicacions que s'estan valorant serien la plaça Nova i la zona Esportiva. Tant Tots per Argentona com el PSC van reclamar que cal tenir en compte la despesa energètica que genera a l'Ajuntament i que siguin els usuaris que en fan ús qui cobreixin el cost. 


Torn de precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, l'executiu local va respondre a pregunta del PSC que es té previst incorporar una partida al romanent per a executar la creació d'un espai d'esbarjo per a gossos al barri del Cros. 

També va atendre al recordatori de la petició formulada fa setmanes per Junts per Catalunya per fer una neteja i repintat a la zona esportiva i d'altres equipaments on hi ha pintades, i va explicar a Tots per Argentona que respondrà a les al·legacions del grup sobre el projecte d'enderroc de l'antiga fàbrica Velcro. 

Després d'obrir el torn al públic, el ple va concloure després de poc menys de tres hores de sessió.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800