Biblioteca
Literatura, Conferència
Parlem de clàssics
Orgull i Prejudici, de Jane Austen
orgull2

SINOPSI

Orgull i prejudici és una de les millors novel·les de tots els temps. Publicada l'any 1813, el missatge de l'obra mestra de Jane Austen continua ben vigent avui dia: la importància d'escoltar el nostre propi desig i de no fer cas ni de convencions ni d'aparences.

A través d'uns diàlegs magistrals i plens d'ironia, i amb una galeria de personatges que van del grotesc al sublim, la gran novel·la de Jane Austen evoca un món en què l'esnobisme, la rigidesa dels costums i l'obsessió per la renda familiar semblen determinar les relacions entre els seus personatges —un món que, amb intel·ligència i espontaneïtat, Elizabeth Bennet serà capaç de fer a miques.

SOBRE L'AUTOR

Jane Austen va ser una novel·lista anglesa. Les seves obres, entre les quals cal destacar Orgull i prejudici, Seny i sentiment i Emma, són generalment considerades clàssics de la literatura anglesa. La seva penetrant anàlisi de la societat de l'època, unida al seu magistral ús de la narració indirecta i de la ironia, fan d'Austen una de les més influents i estimades novel·listes del segle XIX.

Va néixer en la rectoria de Steventon (Hampshire). La seva família pertanyia a la burgesia agrària, context del qual no va sortir i en el que situa totes les seves obres, sempre entorn del matrimoni del seu protagonista. La candidesa de les obres d'Austen, no obstant això, és merament aparent, si bé pot interpretar-se de diverses maneres. Els cercles acadèmics sempre han considerat Austen com una escriptora conservadora, mentre que la crítica feminista més actual apunta que en la seva obra es pot apreciar una novel·lització del pensament de Mary Wollstonecraft sobre l'educació de la dona.

Parlem de clàssics

Aquesta activitat serà conduïda per la Glòria Farrés, professora a la Facultat d'Humanitats de la UPF i crítica literària a diferents mitjans de comunicació, serà qui s'encarregarà de contextualitzar l'obra analitzada a una primera part. Després moderarà el debat que generi la novel·la entre tots els assistents, que compartiran les seves impressions.

Es pot assistir presencialment i online.

Dimarts
12
juliol
2022
19h
Lloc Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel
Adreça c/ Gran, 3-5
Hora 19 h
Durada 1 hora aprox.
Organitza Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel i Online
Preu Inscripció prèvia
Tipus d'acte Literatura, Conferència
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800