Notícies
Publicat el 04.04.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del Ple municipal d'abril

S'aprova una modificació de crèdit de 110 mil € per instal.lar enllumenat LED al veïnat de Madà i per unes obres a una cruïlla de l'Avgda. Puig i Cadafalch

També prospera l'aprovació inicial del projecte de reurbanització de Madà. Els veïns assumiran el 85% del cost de l'obra i l'Ajuntament el 15% restant

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal corresponent al mes d'abril, que va arrencar recordant les darreres víctimes de feminicidis al nostra país i amb un minut de silenci de record. La sessió va comptar amb l'absència del regidor Fran Fragoso

El consistori va aprovar amb el vot favorable del govern i de Junts per Catalunya i l'abstenció de Tots per Argentona i del PSC una modificació de crèdits per valor de 110 mil euros, que tenia com a destins més destacats una partida de 50.000 euros per a una inversió en il·luminació al veïnat de Madà i d'una mica més de 53.000 euros per a la reurbanització d'una cruïlla a l'Avinguda Puig i Cadafalch. 

També va veure llum verda l'aprovació inicial dels nous estatuts de la societat Aigües d'Argentona. El regidor i president de la companyia Pere Móra va destacar la necessitat de modernitzar l'organització per fer-la més competitiva i adaptar-la a nous reptes que millorin la seva viabilitat i capacitat. Junts per Catalunya s'hi va abstenir i el PSC va votar-hi en contra. Des del grup socialista es va lamentar la manca de diàleg i d'informació, alhora que va reclamar més rigor i menys improvisació en els canvis que es plantegen.  

Reurbanització Madà

En un altre capítol d'assumptes, es va aprovar la pròrroga dels serveis de manteniment de l'enllumenat públic i control energètic, i l’aprovació inicial del projecte de reurbanització del veïnat de Madà, que va comptar amb el suport unànime del plenari. Al final de la sessió el govern s'hi va tornar a referir a aquest assumpte, explicant que el pressupost del projecte ronda els 1,3 milions d'euros i que els veïns assumiran un 85% del cost a través de quotes - l'Ajuntament cobrirà l'altre 15% - amb una aportació per propietari que es preveu rondarà els 6.000 euros. 

Abans del torn de mocions es van aprovar dos convenis de l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Maresme en l’àmbit del foment de l'ocupació i la formació, i el turisme. 

Mocions

El grup de govern d'Unitat va rebre el suport de Tots per Argentona i Junts per Catalunya, i el vot en contra del PSC, a la proposta en suport al dret d'autodeterminació del poble sahrauí. 

I de manera unànime es va aprovar una moció d'urgència de Tots per Argentona per restituir la imatge i honor dels regidors Pep Masó, Xevi Collet, Miquel Mendoza i Ferran Armengol, després de la sentència exculpatòria en el procés judicial del cas d'Argentona Projectes.

Abans, el govern va atendre dues interpel·lacions del PSC sobre la decisió de traslladar l'Espai Jove a les antigues escoles del Cros i l'estat del camí que connecta les instal·lacions amb el barri. I també de Tots per Argentona en relació al Pla d'Accessibilitat i el control sobre els desperfectes a la via pública ocasionades per les obres. 

El grup de Tots per Argentona i Junts per Catalunya es van abstenir en el punt urgent de modificació de la plantilla municipal i la relació de llocs de treball i abans del torn de precs i preguntes també es va resoldre favorablement l'aprovació d'una rectificació de la memòria de contractació dels serveis de gestió del verd urbà. 

Després d'un torn molt breu de precs i preguntes en què el PSC va consultar per un procés de promoció interna del personal administratiu, es va donar veu a alguns veïns que van participar a la conclusió del ple, en una sessió que es va prolongar gairebé quatre hores. 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800