Notícies
Publicat el 20.01.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El millor actor dels Premis Max i Butaca 2021 a la nova temporada de La Sala d'Argentona
temporada 2022
  • Venda d'entrades i abonaments a partir del dimarts 1 de febrer a les 10 hores
  • Quatre representacions teatrals, dos concerts i un espectacle de dansa ompliran l'escenari del teatre argentoní de febrer a maig

La Sala d'Argentona presenta la programació d'una nova temporada d'espectacles. De l'11 de febrer al 26 de maig una brillant selecció d'espectacles que mantenen l'excel·lència de cada any.

Teatre: de l'humor a la crítica

Entre la programació s'inclouen quatre representacions teatrals molt diferents entre elles.
De la cartellera de teatre destaca Història d'un senglar (o alguna cosa de Ricard), de Gabriel Calderón, protagonitzada per Joan Carreras, guardonat a millor actor als Premis Max 2021 i Butaca 2021. L'obra es presentarà el dissabte 19 de febrer i es tracta d'un potent monòleg on un actor amb complex de superioritat s'enfronta al repte d'interpretar el despietat monarca de Shakespeare Ricard III.

I el dissabte 5 de març l'humor es torna surrealista, més pallasso que mai, a l'obra Travy, un espectacle aclamat tant per la crítica com pel públic. Pau Matas i Oriol Pla –que debuta com a director amb aquesta peça– presenten un relat sobre la família, on dos vells pallassos i els seus fills s'enfronten al repte de crear el que podria ser el seu últim espectacle. Una història on tot és absurd, però alhora tot és important. Veure Travy és presenciar un cant a la vida alhora que a la mort, a la felicitat i a la tristesa, que al teatre encomanarà les ganes de riure... fins a plorar.

En un to diferent, la Sala d'Argentona acollirà el dissabte 12 de març Accions de resistència, una representació de teatre social i documental de la companyia Susanna Barranco. Guardonada al premi BBVA de Teatre 2020 com a millor muntatge teatral, l'obra obre una mica la porta a allò que podria ser el nostre futur. Una distopia on absolutament tot és una peça d'intercanvi mercantil que vol fer-nos reflexionar sobre el sistema econòmic en què vivim.

Finalment, entre la cartellera de teatre també trobem riures entre música. El divendres 8 d'abril es podrà gaudir de Mistela Candela Sarsuela, una comèdia musical nominada a millor musical als Premis Butaca 2021 i alguns dels seus actors, Aida Llop, Joan Saez i Lluís Oliver, a la millor interpretació. La Companyia Epidèmia Teatre presenta tres sarsueles en una, en un espectacle fresc, divertit i amb molts embolics.

Música i dansa: viatjar per no oblidar

La programació d'enguany inclou dos concerts i un espectacle de dansa d'alt nivell.
Aquesta temporada l'estrenarà el Quartet Brossa l'11 de febrer, amb la seva música folk i clàssica. El quartet, actuant como una mena Robin Hood musical, “roba” a grans compositors d’èxit les melodies que aquests prèviament havien pres, i després menyspreat, de la música tradicional. A Folkestral el grup recupera la tradició amb certa trapelleria i esborra les fronteres entre allò culte i allò popular.

El dissabte 19 de març Momi Maiga presenta el concert Nio, on farà sonar l'instrument del qual és un virtuós, la kora, acompanyat d'una gran fluïdesa vocal. A través de les seves peces, Momi transportarà la sala en un viatge a través de la riquesa de la tradició musical de l’Àfrica Occidental.

També el ball aterra a Argentona. El 30 d'abril la Companyia Maduixa presentarà l'espectacle Migrare, una representació de dansa que converteix l'espai en no-espai. Quatre dones transiten per un espai totalment buit cercant el seu lloc després d'haver abandonat la seva terra. Un espectacle per fer pensar sobre les fronteres invisibles, els prejudicis i els odis irracionals.

Grans obres pel públic infantil

Paral·lelament es podrà gaudir a la Sala de la programació de teatre infantil de La Xarxa, amb tres obres de teatre i una de dansa, de gener a abril.

I del 20 de gener al 26 de maig també acull el projecte Anem al Teatre, on els menuts i menudes de les escoles d'infantil i primària d'Argentona podran assistir a La Sala per gaudir de vuit espectacles diferents, que es poden consultar en el programa adjunt.

Entrades i abonaments

Les entrades i abonaments dels espectacles per aquesta Temporada 2022 es podran adquirir a partir de l'1 de febrer a les 10h a través del web entrades.argentona.cat o a l’Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona demanant cita prèvia.

En la compra d'entrades es podrà gaudir de diferents descomptes. Les entrades anticipades es vendran amb un 25% de descompte i amb la compra d'un abonament conjunt de mínim 3 espectacles s'aplicarà un 40% de descompte a cada entrada. A més, s'atorga un descompte del 15% a col·lectius determinats, com joves, majors de 65 anys, famílies nombroses, etc.

Tenint en compte el context epidemiològic actual, la Sala presenta un protocol d'accés adaptat a la situació. Es prendrà la temperatura corporal a l'entrada i serà obligatori l’ús de la mascareta dins el teatre, així com mantenir la distància interpersonal de seguretat.

Programació Temporada 2022 (de febrer a maig)

  • Folkestral (Quartet Brossa) Divendres 11 de febrer 20.30h
  • Història d'un senglar (de G. Calderon amb Joan Carreras) Dissabte 19 de febrer 20.30h
  • Travy (De Pau Matas i Oriol Pla) Dissabte 5 de març 20.30h
  • Accions de resistència (Cia. Susanna Barranco) Dissabte 12 de març 20.30h
  • Nio (Momi Maiga) Dissabte 19 de març 20.30h
  • Mistela Candela Sarsuela (Cia. Epidèmia Teatre) Divendres 8 d'abril 20.30h
  • Migrare (Cia. Maduixa) Dissabte 30 d'abril 20.30h

Per a més informació podeu consultar el web www.argentona.cat/temporada2022

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800