Notícies
Publicat el 12.12.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Carme Pinós serà l'autora del càntir de l'any 2022
Carme Pinós
La barcelonina ha rebut recentment el Premi Nacional d'Arquitectura

La Junta de Govern del Patronat Municipal del Museu del Càntir va escollir fa uns dies l'arquitecta Carme Pinós (Barcelona, 1954) com a autora del càntir de l'any 2022, que serà posat a la venda durant la fira Argillà Argentona i la 72a Festa del Càntir.

Justament ara acaba de ser notícia als mitjans per haver rebut el premi més important d'arquitectura a nivell de l'estat espanyol, el "Premio Nacional de Arquitectura", concedit pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per “la solidesa de la seva trajectòria, que és a la vegada prolífica i excel·lent, impregnada sempre per una gran potència creadora”. Pinós ja havia rebut abans importants reconeixements, com el Premi Nacional d'Arquitectura de la Generalitat (2008) o el Premi FAD d'Arquitectura (1991).

Pinós és autora d'importants projectes arquitectònics, tant a nivell nacional com internacional, com la nova seu de l'Escola Massana a Barcelona, el CaixaForum de Saragossa, l'edifici dels departaments del Campus WU de Viena (Àustria); la Delegació de la Generalitat a Tortosa, i la torre d'oficines Cube a Guadalajara (Mèxic), que va suposar un nou esclat internacional després del reconeixement que havia assolit en la seva etapa inicial al costat d'Enric Miralles.

Com autora de disseny de producte, ha presentat diverses col·leccions d'objectes com prestatgeries, taules i armaris, els quals es poden veure i adquirir al portal d'internet www.objects.es. D'aquestes creacions l'autora ens diu que "són productes versàtils que permeten a l'usuari personalitzar el resultat final. La seva estètica i funcionalitat estan fundades en la simplificació de formes, cap gest més enllà dels essencialment estructurals. Objects neix com una alternativa de qualitat, oberta a l'experimentació i amb vocació de valorar el que ens és propi. Tots els mobles són produïts en tallers industrials de l'àrea de Barcelona sota l'estreta supervisió de l'Estudi Carme Pinós. Això explica la capacitat d'Objects per incorporar noves solucions i variacions en funció de les demandes i suggeriments dels nostres clients."  Des del Museu del Càntir creiem que és tota una declaració de principis que ens dona una idea de per on pot anar el proper càntir.

Fa uns dies Carme Pinós va comunicar als responsables del museu que acceptava l'encàrrec amb molta il·lusió i que properament vol visitar el museu. De moment ja se li ha fet arribar un joc dels càntirs de disseny dels darrers anys, fets per Quim Larrea, Joan Cruanyes, Miguel Milà, André Ricard i Oscar Tusquets.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800