Notícies
Publicat el 09.11.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Activitats a Argentona amb motiu del 25N
igualtat
La regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI, juntament amb el suport de diversos serveis, entitats i col·lectius, commemoren un any més el Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones

Durant els propers dies s'organitzaran diverses activitats impulsades per la regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI, amb l'objectiu de reivindicar i visibilitzar el rebuig a les violències masclistes, coincidint amb la commemoració del 25 de novembre Dia Internacional contra la violència envers les dones.

Una de cada cinc dones a tot el món ha estat víctima de la violència en el darrer any. La pandèmia ha accentuat aquesta realitat per a moltes dones, i és fonamental posar en marxa respostes  per protegir-les.  

PROGRAMACIÓ TRANSVERSAL

La programació d'enguany presenta un accent molt transversal, amb la voluntat de fer més visible que mai el rebuig a la violència masclista i les desigualtats per raons de gènere que encara existeixen a la nostra societat.

I també es vol fer ressò de la necessitat de reforçar els recursos i l'atenció especialitzada a les víctimes, en una situació com l'actual en què la crisi sanitària, econòmica i social ha augmentat encara més el risc de patir agressions, assetjament o estigmatització, i en un context de gran complexitat per accedir als serveis públics.

activitats previstes

Les primeres activitats previstes s'iniciaran amb sessions formatives de la Comissió tècnica encarregada del seguiment del pla d'Igualtat i abordatge municipal de les situacions de violència masclista. També en aquest inici de novembre s'estan duent a terme tallers de reflexió i suport a l'entorn de les cures.

La programació inclou també l'àmbit cultural, amb la representació teatral "La motxilla de l'Ada", aquest diumenge, o el monòleg "No solo duelen los golpes", el 26 de novembre, ambdós espectacles a La Sala.

El dijous 25 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional contra la violència envers les Dones es farà la Lectura Institucional del manifest a les 12 del migdia, i que es podrà veure per streaming al web municipal i al canal de l'Ajuntament a YouTube. Aquell mateix dia, durant el matí, s'organitzarà una caminada amb el suport del grup "si sortim millorem" i a la tarda, a les 19 hores, nova cita amb el cicle d'entrevistes "Parlem de feminismes", que comptarà amb la participació de la investigadora Nerea Barjola.

polítiques feministes

L'Ajuntament d'Argentona continua avançant en les polítiques feministes i de rebuig a les violències masclistes. El grup motor per l'elaboració del III Pla d'Igualtat, feminismes i LGTBI està avançant aquestes setmanes en el desenvolupament de les línies estratègiques d'aquesta eina que ha de regir les polítiques públiques locals pel que fa a introduir la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere, així com combatre les desigualtats i les violències que se'n deriven.

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Podeu consultar la programació d'actes commemoratius i reivindicatius previstos a Argentona al següent enllaç:

Argentona 25N 2021

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800