Notícies
Publicat el 08.11.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal de novembre
Anna Sánchez pren possessió del càrrec com a nova regidora de l'Ajuntament, en substitució de Pere Espelt

Aquest dilluns va tenir lloc el ple corporatiu municipal de l'Ajuntament d'Argentona corresponent al mes de novembre, sessió que va iniciar-se amb la lectura d'un manifest i un minut de silenci en memòria de la dona assassinada recentment a Ripoll, víctima de la violència masclista.

Anna Sánchez va prendre possessió de l'acta com a nova regidora del consistori i del govern, en representació del grup d'Unitat, substituint Pere Espelt.

Després de la part de control, per unanimitat es va aprovar el pla normatiu de l'Ajuntament per l'exercici 2022, així com la modificació del ROM (Reglament Orgànic Municipal) i del reglament del futur Consell del Museu del Càntir. La sessió també va incloure la revisió de l'ordenança reguladora de l'IBI, per revisar el recàrrec del 50% sobre els habitatges buits, i que va comptar amb el suport de tots els grups.

En un apartat més de tràmit, també es va deixar sense efecte una modificació de crèdit, amb l'abstenció de Tots x Argentona i Junts per Catalunya. També l'adhesió al conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal es va aprovar, amb l'abstenció de Junts per Catalunya, pel suport tècnic en inspeccions sanitàries i control de les activitats alimentàries. A la part final de l'ordre del dia, es va retirar una moció prevista del grup d'Unitat en relació a la sentència de l'impost de plusvàlua municipal davant els canvis que es preveuen properament en relació a aquesta qüestió.

Torn de precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, el regidor Fran Fragoso va traslladar algunes consultes sobre millores a la via pública i en relació a la llista d'espera de les escoles bressol municipals. Tots per Argentona, el PSC, i també al torn obert al públic es van traslladar qüestions en relació a les places de les escoles bressol, el contracte de servei i l'organització de les aules al Cargol treu Banya que van prolongar el debat en el tram final del ple. També Tots per Argentona va recordar alguna consulta en relació als comptes de la companyia Aigües d'Argentona.

Per la seva banda, Junts per Catalunya va preguntar per la protecció de la zona patrimonial de Can Doro i Cal Guardià.

Abans del torn obert al públic, l'alcaldessa va avançar els canvis al cartipàs municipal motivat per l'entrada d'Anna Sánchez, que assumirà les regidories de Promoció Econòmica i Gent Gran i es reordenaran algunes carteres entre la resta de regidors i regidores del govern.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800