Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 08.10.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Natura és Cultura a Argentona
Natura és Cultura
L'alcaldessa Gina Sabadell i el regidor d'Educació, Quim Perejoan, visiten El Viver d'Argentona, on s'impulsa aquesta iniciativa adreçada a persones que conviuen amb trastorns mentals

La setmana passada l'alcaldessa d'Argentona, Gina Sabadell, i el regidor d'Educació, Quim Perejoan, van desplaçar-se al Viver d'Argentona per conèixer d'aprop la iniciativa Natura és Cultura, que impulsa la Fundació Setba per fomentar la inclusió social i que s'adreça a persones que conviuen amb trastorns mentals.

El projecte Natura és Cultura consisteix en una intervenció artística en l'entorn natural, adreçada a persones que conviuen amb trastorns mentals, que té lloc en dues ubicacions de Catalunya: al bosc de la Torre dels Soldats d'Avinyó i a la finca del Viver d'Argentona.

El projecte està dirigit per l'artista Quim Moya i proporciona a les entitats de salut mental seleccionades davant de notari un respir d'una setmana a la natura a la residència d'artistes Cal Gras d'Avinyó. Al Viver d'Argentona (Maresme) s'hi van desenvolupar unes sessions artístiques adreçades a adolescents del centre ITA Salut Mental d'Argentona.

Enguany, l'últim dia de la sessió al bosc del Viver els alumnes de l'assignatura de Visual i plàstica de l'INS Argentona van treballar conjuntament amb els participants d'ITA per a fer una obra comunitària que formarà part de les activitats previstes dins La Marató de TV3, que aquest 2021 va dedicat a la Salut Mental.

La proposta artística s'emmarca dins dels principis del Land Art (art terrestre), on les pintures sostenibles de Lepanto utilitzades no fan malbé els arbres perquè només actuen a l'escorça, i està inspirada en el bosc d'Oma (Biscaia), de l'artista Agustín Ibarrola, amb el qual s'estableix una perfecta complicitat entre art i entorn natural.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800