Notícies
Publicat el 13.09.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal de setembre
S'aprova una important modificació de crèdit de més d'un milió d'euros per afrontar diverses inversions

Aquest dilluns es va reprendre el calendari de plens municipals amb una sessió maratoniana que es va prolongar durant més de cinc hores i mitja.

La primera part es va centrar en la revisió dels acords de la junta de govern i decrets d'alcaldia; les liquidacions pressupostàries de l'Ajuntament i del Museu, així com els informes de tresoreria. 

Per unanimitat es va aprovar l'atorgament de distincions al personal de la Policia Local i d'altres cossos i persones físiques per actes meritoris en el desenvolupament de la seves funcions; i també unes esmenes en la delimitació dels termes municipals de Mataró i Argentona. 

També es va renovar el conveni per al servei de transport públic per carretera entre Òrrius, Argentona i l'Hospital de Mataró, amb l'abstenció del PSC i Junts per Catalunya, que van reclamar més millores, i el vot favorable de la resta de formacions. 

El ple va acordar també com a festes locals per a l'any 2022 el 28 de febrer i el 4 d'agost. 

Un assumpte destacat va ser l'aprovació d'una modificació de crèdit per valor de gairebé 1,14 milions d'euros i que es cobrirà principalment amb romanent de tresoreria, en què el govern va comptar amb el suport del PSC i del regidor Fran Fragoso i l'abstenció de Tots x Argentona i Junts. Aquesta injecció permetrà afrontar diverses inversions i projectes dels serveis municipals i a l'espai públic.

Abans del torn de mocions, el plenari va acordar finalment retirar el punt sobre la modificació del contracte mixt de serveis de les escoles bressol municipals, per tal d'avaluar, abans de presentar-la en propera sessió, alguns detalls sobre la reorganització del servei i del personal per part de l'empresa que ofereix el servei de gestió.

El consistori va celebrar un minut de silenci i de dol pels darrers assassinats i víctimes de violència masclista. 


Mocions

El torn de mocions va començar amb una proposta votada favorablement per unanimitat i presentada per Unitat i Junts per Catalunya, per al reconeixement del dol perinatal, gestacional i neonatal. 

A continuació, diversos grups de l'oposició van formular algunes interpel.lacions. El govern va respondre a Tots x Argentona i al PSC que temporalment s'ha reprès l'activitat per a la gent gran del barri del Cros a l'Espai Jove i que s'han derivat algunes activitats de tarda dels adolescents a l'escola, i també van assegurar que estan treballant per cercar un nou espai per ubicar-hi el Casal, després d'haver deixat el local que s'ocupava fins aquest estiu. 

També des de l’àrea d'esports es van donar alguns detalls a la consulta de Tots x Argentona sobre la valoració de la temporada d'estiu i el funcionament de la piscina municipal. 

En aquesta part final, també es va abordar la qüestió de la gestió dels recursos hídrics, arran d'una interpel.lació de Tots x Argentona sobre la sequera. 

Abans de les mocions d'urgència i els precs i preguntes, també es van formular interpel.lacions del PSC sobre les obligacions i encàrrecs fets per l'Ajuntament a Aigües d'Argentona, i des de Junts per Catalunya es va consultar per les gestions realitzades amb la Generalitat per la línia d'autobús que ha de connectar Argentona i Barcelona

El plenari va votar unànimament dues mocions de condemna i alerta de l'ascens dels talibans al govern de l'Afganistan, i també per les condicions de les dones al país àrab.

En el punt de precs i preguntes Junts per Catalunya va posar en valor la tasca protocol.lària en els actes de Festa Major, i Tots per Argentona va consultar pels jocs infantils que finalment s'instal.laran al Centre Parroquial, així com pels tractaments fitosanitaris realitzats a l'arbrat urbà. 

El govern també va atendre alguna consulta puntual que el públic va fer arribar des dels canals de whatsapp i la bústia del ple, abans de donar per finalitzat aquest llarg ple municipal després de la pausa de l'agost.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800