Biblioteca
Literatura, Conferència
Tardor Literària
La casa de foc, de Francesc Serés
casa_foc

Aquest estiu, el Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell va proposar un seguit de lectures. Al mes d'octubre, els autors de les novel·les   contrastaran opinions amb els lectors i generaran diferents debats entorn el fet literari.

La segona sessió de la XXIa edició de la Tardor Literària comptarà amb en Francesc Serés, autor de la  novel·la La casa de foc, premi Proa de novel·la, i director de l'Institut Ramon Llull.

Una nit d'hivern, un home arriba al Sallent de Santa Pau. Ben aviat, el nouvingut rep l'encàrrec de fer classes a la Mar, una noia de tretze anys. La seva família és l'eix al voltant del qual giren totes les vides de la vall del Ser. “Aquesta nena es perdrà”, diu el seu avi, un home que té el do de trobar aigua sota terra i de donar ordres sense obrir la boca. Per esbrinar què vol dir perdre's, haurem de recórrer els camins que uneixen les cases i les vivències dels habitants d'una vall on tothom hi arriba fugint d'alguna cosa i només es queden els que no han pogut anar-se'n. El foraster busca les històries soterrades com un saurí les vetes d'aigua, i es va fent un retrat de la vall i de la seva gent, del temps i del país, dels seus mites i d'ell mateix.  Som al centre del món i de la història. La casa de foc és una obra enganxada a la realitat i a la màgia, una novel·la que busca i que troba, una història que recorre el nostre present i que ens parla del futur, un llibre que cal llegir.

Dijous
14
octubre
2021
19:30h
Lloc Saló de Pedra
Adreça C. Gran, 61
Hora 19.30 h
Durada 1 hora aprox
Ho organitza Centre d'Estudis Argentonins - Biblioteca municipal d'Argentona
Preu Entrada lliure, aforament limitat
Tipus d'acte Literatura, Conferència
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800