Notícies
Publicat el 21.06.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Comencen les obres de reurbanització del carrer Josep Soler
carrer Josep Soler
  • L'actuació té un calendari de vuit mesos i anirà a càrrec d'Aigües Argentona
  • La via passarà a ser de plataforma única i de zona preferent per als vianants

A principis de juliol està previst l'inici de les obres de reurbanització del carrer Josep Soler, una actuació que després de diversos anys veurà finalment la llum i que permetrà arranjar i millorar la seguretat d'aquesta estratègica artèria del centre urbà.

Aquesta via presenta força deficiències pel que fa a la convivència entre el trànsit rodat i els vianants. La vorera és molt estreta i d'amplada irregular al llarg de tot el tram, amb punts que no arriben al mig metre. L'estacionament de vehicles en d'altres sectors del carrer també contribueix a limitar l'espai disponible per als vianants. A més,  el paviment en moltes zones es troba força deteriorat.

La remodelació tindrà una durada prevista d'uns vuit mesos i produirà afectacions en la mobilitat al llarg d'aquest període, que poden implicar talls de transit i limitació de l'aparcament mentre durin les obres.

Durant les primeres setmanes s'hi realitzaran uns treballs preliminars, l'obra s'aturarà a l'agost i reprendrà l'activitat al setembre.

Prioritat per als vianants

La intervenció d'aquest tram del carrer Josep Soler entre la cruïlla Bernat de Riudemeia i la plaça Lluís Companys, - una superfície de 1.922 m2 - suposarà la demolició del paviment existent i la substitució per una plataforma única i de prioritat per als vianants.

Una part del paviment s'executarà amb llambordes recuperades de granit. La intenció també és fer visibles les antigues vies del tramvia que encara es troben sota l'asfalt, sempre i quan l'estat de conservació ho faci viable.

Millora del clavegueram i soterrament de les xarxes de serveis

Així mateix, s'hi durà a terme la renovació complerta del sistema de clavegueram, amb una separació de les xarxes d'aigües pluvials i aigües residuals. Al carrer adjacent Carrasco i Formiguera, es farà també la instal•lació d'un col•lector d'aigües pluvials.

També s'aprofitarà l'obra per substituir les canonades d'aigua que actualment són de fibrociment i s'eliminaran les instal•lacions aèries d'electricitat i telecomunicacions.  

Pel que fa a la connexió del carrer Josep Soler amb la plaça Lluís Companys, també es dimensionarà la rotonda per tal de millorar la seva funcionalitat i la circulació per aquest punt.

L'Ajuntament d'Argentona ha acordat fer un encàrrec de gestió d'aquesta obra d'urbanització a l'empresa Aigües Argentona (AASA), per 606.132 euros.

L'execució per part de l'empresa municipal representa un estalvi econòmic,  ja que AASA no aplica beneficis industrials, oferint un major avantatge fiscal per als vilatans. Per la seva naturalesa, Aigües Argentona és una companyia municipal propietat de tots els vilatans. Altres efectes positius d'aquest encàrrec és la utilització de mitjans propis per prestar aquests serveis, el factor de proximitat i la millora de l'eficiència, mantenint, per exemple, les tarifes de l'aigua que són vigents des de 2013.

Demanem disculpes a les veïnes i veïns afectats i persones usuàries de la via, per les molèsties i contratemps que aquesta obra els pugui ocasionar i confiem en els enormes beneficis i millores de l'actuació, que revertirà en la pacificació i una millora de la mobilitat i la seguretat dels nostres carrers i vies.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800