Notícies
Publicat el 07.06.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal de juny
Podeu veure el vídeo de la sessió

Aquest dilluns es va celebrar telemàticament el ple corporatiu municipal de l'Ajuntament d'Argentona corresponent al mes de juny.

La sessió va començar amb un minut de silenci en record a les darreres víctimes de la violència masclista, i també es va fer la lectura d'una queixa encapçalada per l'ANC d'Argentona i el Consell per la República d'Argentona, amb el suport de diverses formacions i entitats, pels actes vandàlics registrats a la decoració floral reivindicativa que es va instal.lar a la zona del tramvia amb motiu de la Diada de la Flor.

El ple va abordar algunes qüestions de tràmit administratiu i de l'àmbit de la contractació. Després de donar compte dels acords de la junta de govern i decrets d'alcaldia, es va ratificar una resolució d'alcaldia en relació a la resolució d'una mesa de contractació per a l'adjudicació dels serveis de manteniment d'instal.lacions i control energètic. A la segona part també es va aprovar d'urgència i per unanimitat un dictamen per resoldre el contracte de manteniment de instal.lacions, i també per a corregir diverses errades materials en el plec de contractació dels serveis de neteja viària i recollida de residus. 


Mocions

A l'apartat de mocions, el consistori va donar suport a una proposta del grup municipal Junts per Catalunya-Argentona, després que es recollissin algunes esmenes, per tal de facilitar i impulsar l'accés al dret a l'habitatge, arribant a acords per aconseguir habitatge dotacional i fomentar el lloguer social. 

Per la seva banda, el PSC va presentar una interpel.lació sobre la velocitat en les vies urbanes, després dels canvis que s'han establert fa unes setmanes, i per sol·licitar algunes mesures en diversos punts conflictius del municipi, així com un repàs al voltant de les àrees escolars o el reforç de senyalització a zones d'aparcament.

Des del govern es van recollir les peticions, formulades també des de Tots per Argentona, i es va recordar que Argentona ja ha anat implantant en els darrers mesos una reducció de les velocitats, tenint en compte vies d'un sol sentit o amb zones de vianants, entre d'altres.

Al torn de precs i preguntes, el govern va respondre a algunes consultes de Tots per Argentona, com l'inici de la temporada d'estiu de la piscina, prevista per finals de mes però sense data definida; la valoració sobre l'estacionament a la zona vermella, deficiències en l'enllumenat al barri del Cros. També es va informar que està previst reobrir el Casa de la Gent Gran del Cros la propera setmana

Es va estendre la mà a col·laborar en el disseny d'una campanya de civisme i sobre tinença d'animals i també es va donar resposta a alguna qüestió formulada al ple anterior, pel que fa a la transparència del web municipal. 

A la part final es van atendre algunes preguntes formulades per la ciutadania des de www.argentona.cat/bustiaple o el whatsapp 670 054 069. El ple va concloure després de gairebé dues hores i mitja.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800