Notícies
Publicat el 02.06.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Òscar Tusquets, autor del càntir de l'any 2021
oscar tusquets
Ja es podrà adquirir durant la nova edició de la Fira Argillà, que se celebrarà del 2 al 4 de juliol

El prestigiós arquitecte i dissenyador barceloní, Òscar Tusquets, és el dissenyador del càntir d'autor del 2021. El Museu del Càntir i la Fira Argillà aposten novament per una peça de col·leccionista d'un altre referent del disseny nacional contemporani.

Arquitecte per formació, dissenyador per adaptació, pintor per vocació i escriptor per desig de guanyar amics, Òscar Tusquets Blanca és el prototip de l'artista integral que l'especialització del món modern ha portat progressivament a l'extinció.

Nascut a Barcelona el 1941, es va graduar com a arquitecte a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. Obres significatives són l'ampliació i remodelació de Palau de la Música de Barcelona, ​​l'Auditori Alfredo Kraus a les Palmes de Gran Canària i l'estació Toledo de la Metropolitana de Napoli. El 1975 va realitzar, al costat del seu Mestre i amic Salvador Dalí, la sala Mae West de Teatre-Museu de Figueres.

Amb BD Barcelona Design, productora on és soci fundador, es va iniciar com a dissenyador de mobles i objectes. Ha col·laborat amb prestigioses productores espanyoles, alemanyes i italianes (Alessi, Driade, Zanotta, Leucos, Tonon, La Murrina, Bissazza, Trend i Cleto Munari). Algunes de les seves peces formen part de les col·leccions d'importants museus com el Moma de Nova York o el George Pompidou de París.

Encara que pinta des de fa seixanta anys, fa poc que s'ha concentrat en aquesta activitat. El juny 2017 va participar amb dues obres a la London Art Biennale.

El 1994 es va revelar com a assagista amb Més que discutible. Des de llavors ha publicat diversos llibres amb notable èxit de crítica i públic.

Entre altres distincions ha rebut la Medalla d'Or al Mérito en las Bellas Artes, el Premio Nacional de Diseño y la palme de Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres.

El càntir es podrà adquirir a Argentona els dies 2, 3 i 4 de juliol durant la nova edició de la Fira Argillà, i després a la botiga del Museu del Càntir.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800