Notícies
Publicat el 12.05.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuda'ns a triar la nova imatge del Cafè Argentona
Cafè Argentona
L'Ajuntament d'Argentona i diversos comerços de la vila participen en aquesta iniciativa que promou el comerç just

Fins al 18 de juny, la Coordi, Coordinadora de Comerç Just i Finances Ètiques, impulsa un procés participatiu per tal de renovar la imatge del cafè de comerç just dels municipis participants en aquest projecte, entre els quals hi ha Argentona.

Tots aquells qui ho vulguin poden participar escollint entre les dues opcions gràfiques finalistes, a través del següent enllaç

Cafè Ciutat

L'Ajuntament d'Argentona va dur a terme l'any 2018 una ‘Compra Pública Ètica’ per fer extensiu al municipi el consum de cafè de comerç just i va dur a terme una campanya de promoció i comercialització a diversos establiments d'Argentona.

Cafè Argentona és un projecte per fomentar el comerç just i el consum responsable de cafè al nostre municipi. 

Una barreja equilibrada i solidària

La barreja del Cafè Argentona comprèn aràbiga i robusta. Una barreja que prové de dues cooperatives diferents per trobar un equilibri en el gust. Una de les cooperatives és de Chiapas (Mèxic) i l'altra de Tanzània. Totes dues són organitzacions que promouen els drets dels treballadors/treballadores, la no explotació infantil, la igualtat entre homes i dones, i les seves condicions laborals dignes, entre altres. Aquesta iniciativa està apadrinada per l'ONG Mama Elo's que centra la seva activitat a Tanzània on dóna acollida i assistència sanitària a les dones durant l'embaràs i el part. Cal mencionar que a Tanzània, les dones embarassades són un col·lectiu molt vulnerable i la seva mortalitat arriba al 50%.

‘Kagera Cooperative Union’ i ‘les Dones de Musa’

Tenint en compte l'apadrinament per part de l'ONG radicada a Tanzània, el consistori va decidir apostar per una barreja en què s'inclogués cafè de la Cooperativa Kagera Cooperative Union (KCU) del mateix pais africà. Aquesta cooperativa agrupa cent mil persones camperoles de petits poblats que s'encarreguen de la distribució i venda del cafè a banda de donar suport tècnic i financer. L'altra part del Cafè Argentona la compon el cafè que prové de les Dones de Musa, de la Cooperativa La Selva de Chiapas. Un projecte d'apoderament de les dones, d'aprenentatge, intercanvi i participació en la comunitat.

Cafè Argentona és un dels  cafès ciutat que impulsa la xarxa a la província de Barcelona. Una manera d'atansar el consum responsable a la ciutadania amb un producte tan quotidià com és el cafè i que es tracta d'una de les begudes més globalitzades al món.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800