Notícies
Publicat el 10.05.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal del mes de maig
  • Ja podeu recuperar la sessió en vídeo
  • S'aprova la licitació del servei de neteja i recollida de residus, una de les adjudicacions de contracte més importants

Aquest dilluns 10 de maig es va celebrar el ple corporatiu municipal corresponent al mes de maig, una sessió que va començar amb un minut de silenci en record a les darreres víctimes de violència masclista, i la Lectura de la Declaració del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, a càrrec de la regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBI, Agnès Cabot.

Després de la resolució d'una petita esmena formal en l'acta de l'acord d'un ple anterior per a la declaració de Felip VI de Borbó com a persona non grata, i l'aprovació per urgència d'una modificació de partides del pressupost per a la inclusió d'un estudi de diagnosi sobre l'àrea de Serveis Territorials de l'Ajuntament, el plenari va aprovar per unanimitat la licitació del contracte de prestació dels serveis de neteja viària i recollida i transport dels residus urbans. Des del govern es va subratllar que es tractava d'una de les adjudicacions de contracte de serveis públics més importants - el pressupost supera els set milions d'euros -  i es va posar en valor aspectes com l'increment del personal de neteja o l'increment salarial i millora de les condicions que haurà d'assumir l'empresa, l'ús de nova maquinària o l'ampliació d'alguns serveis com la recollida de voluminosos o de fibrociment.

Els grups de l'oposició van formular algunes consultes i observacions, en relació a aspectes com el local al veïnat del Cros que actualment utilitza l'empresa adjudicatària o l'ús de vehicles elèctrics, entre d'altres.

El consistori va donar suport unànime al Manifest amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just. Tots per Argentona va reclamar al govern un major esforç en la promoció i el retiment de resultats en projectes com el de la comercialització del cafè just.

Mocions

Tot i esmenar alguns aspectes del text, el plenari va desestimar amb els vots en contra del govern d'Unitat, a més del PSC, i l'abstenció de Tots per Argentona i el regidor Fran Fragoso, la moció de Junts per Catalunya per a la lluita contra l'ocupació il·legal d'immobles. Es va replicar que s'estaven duent a terme inspeccions i seguiment d'aquests habitatges en situació d'ocupació i que des de l'administració local es prenien totes les mesures que permetien les seves competències. 

A continuació, Junts per Catalunya va retirar una segona moció per facilitar l'accés a l'habitatge, amb la voluntat de cercar majors consensos i acords amb la resta de grups.

Unitat, Tots per Argentona i Junts per Catalunya van donar llum verda a una moció presentada d'urgència per reclamar una Llei d'Amnistia i la posada en llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades. La proposta va comptar amb el vot contrari del PSC i Fran Fragoso. 

Precs i preguntes

A l'apartat de precs i preguntes, el govern va respondre, a sol·licitud del PSC sobre la posada a punt del local social de Les Ginesteres, que es confia que en la segona meitat del mes de juliol pugui estar en funcionament, amb els equips i serveis de connectivitat necessaris. 

També el grup socialista i Tots per Argentona van consultar per la previsió d'arranjament de voreres i també va posar-se sobre la taula el trasllat del monòlit en homenatge a Rafael Casanova i la instal.lació d'un parc de cal·listènia a la plaça del Molí.

Tots per Argentona va assenyalar que alguna secció del web, en concret l'apartat de la Junta de Govern, no estava actualitzada i va consultar pels criteris de transparència. També va proposar revisar les condicions de presencialitat dels plens davant l'avenç cap a una situació de normalitat, i es va consultar per les activitats previstes amb motiu de la Diada de la Flor. 

El ple va concloure poc abans de les deu del vespre, després de quasi tres hores i mitja de sessió.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800