Notícies
Publicat el 26.04.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Procés participatiu per conèixer la realitat del municipi en l'àmbit de la diversitat sexual i de gènere
argentona es diversa
L'Ajuntament d'Argentona ha iniciat un procés participatiu per abordar la realitat del municipi en l'àmbit de la diversitat sexual i de gènere.

En aquesta fase inicial s'ha dissenyat un qüestionari obert a tota la ciutadania per tal de recollir l'opinió i propostes al voltant de com es viu la diversitat sexual en els diferents ambits de la vida quotidiana. Aquesta enquesta està disponible en versió digital a l'enllaç argentona.cat/argentonaesdiversa.

Aquest treball s'emmarca en el procés de revisió i actualització del Pla municipal  d'Igualtat, Feminismes i LGTBI, una eina que ha de permetre seguir impulsant les polítiques públiques per avançar cap a una Argentona més plural, diversa, rica, justa i respectuosa.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és el d'elaborar protocols i plans d'actuació que permetin donar visibilitat a les diferents opcions en relació a la diversitat sexual i de gènere; fomentar la igualtat entre homes i dones; garantir els drets de les persones LGTBI, així com prevenir i combatre la discriminació i les violències masclistes.

Argentona és diversa

Amb el lema «Argentona és diversa» s'enceta una campanya de comunicació i sensibilització, que acompanyarà aquest procés que contempla dues fases diferenciades: una primera etapa de diagnosi i participació ciutadana, i una segona d'elaboració de les línies estratègiques i actuacions, que es derivaran posteriorment en l'elaboració del nou pla d'Igualtat.

La primera fase inclou diverses accions, a banda d'aquesta enquesta cituadana, com una enquesta i  sessions formatives al personal municipal i càrrecs electes, així com una sessió oberta a la ciutadania, que es duran a terme durant les properes setmanes. Amb les dades quantitatives i qualitatives recollides, l'Ajuntament i el grup motor del procés faran una anàlisi i presentació dels resultats obtinguts.

En una segona part, s'organitzaran sessions de treball amb els serveis municipals i agents implicats per tal de de dissenyar i elaborar el pla d'acció municipal.

A més de convidar tothom a respondre l'enquesta, aquelles persones que tinguin interès o vulguin participar des d'una vessant més propera i activa en l'elaboració d'aquest Pla d'Igualtat, Feminismes i LGTBI poden adreçar-se a la regidoria de l'àrea trucant al 93 797 49 00 o enviant un missatge a la bústia que trobaran a argentona.cat/bustiaigualtat.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800