Biblioteca
Literatura, Conferència
Parlem de clàssics
El Quixot
El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha
Quijote_gran

Per participar a Parlem de clàssics cal que us inscriviu al formulari. 

FORMULARI

El Quixot va marcar el començament del realisme com a estètica literària i va crear el gènere literari de la novel·la moderna: la novel·la polifònica, d'amplíssim influx posterior. Mitjançant el cultiu de l'escriptura desencadenada Cervantes podia mostrar-se èpic, líric, tràgic i còmic en el gresol genuí de la paròdia de tots els gèneres. El Quixot és la primera obra desmitificadora de la novel·la cavalleresca i de l'amor cortès; parodiant els llibres de cavalleries Cervantes va escriure la primera novel·la moderna.

Aquesta obra situa Cervantes en un lloc preferent en la història de la literatura universal i el converteix, juntament amb Dante Alighieri, William Shakespeare, Michel de Montaigne i Goethe en un autor canònic de la literatura occidental. El Quixot ha estat traduït a 48 idiomes. Ha exercit un notable influx en la literatura universal des de la seva primera traducció a l'anglès l'any 1616. Tant és així que consta entre les primeres posicions en els rànquings de les millors novel·les de la literatura universal dels països anglosaxons

Aquesta activitat serà conduïda per la Glòria Farrés, professora a la Facultat d'Humanitats de la UPF i crítica literària a diferents mitjans de comunicació, serà qui s'encarregarà de contextualitzar l'obra analitzada a una primera part. Després moderarà el debat que generi la novel•la entre tots els assistents, que compartiran les seves impressions.

Dimarts
13
juliol
2021
19h
Lloc Biblioteca Municipal
Adreça c/Gran, 3-5
Hora 19 h
Durada 1 hora aprox.
Organitza Biblioteca Municipal d'Argentona i Online
Preu Inscripció prèvia
Tipus d'acte Literatura, Conferència
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800