Notícies
Publicat el 06.04.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Visita a la caldera de biomassa
xescogomar
El diputat Xesco Gomar, president de l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació, es trasllada a Argentona per conèixer les instal.lacions d'aquest nou equipament acompanyat per l'alcaldessa Gina Sabadell

El diputat Xesco Gomar, president de l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, ha visitat aquest dimarts al migdia la caldera de biomassa d'Argentona que es va posar en funcionament a finals de l'any passat i que dóna servei d'aigua calenda i calefacció sostenible a diversos equipaments municipals, com el pavelló municipal, el camp de futbol, a més de l'escola Argentona.

Gomar ha estat acompanyat per l'alcaldessa, Gina Sabadell, així com el regidor d'Obres Públiques, Pere Mora; el regidor del grup socialista, Josep Arenas, així com diversos tècnics implicats en el projecte i representants de la Diputació.

Les obres van ser executades per la Diputació de Barcelona a través d'una subvenció dels fons europeus FEDER, en el marc del projecte d'Instal•lació de calderes de biomassa a la província de Barcelona – Biomassa pel Clima.

Alimentada amb estella forestal, la caldera de biomassa que s'hi ha instal.lat tindrà un consum aproximat d'unes 180 tones, que suposarà un estalvi anual de més de 8.500 euros i d'unes 115 tones en emissions de CO2. La sitja té una capacitat de 96,8 m3 i un magatzem per assegurar el funcionament durant dues setmanes.

Compta amb una caldera de 400kW que escalfa un gran dip+osit i que proporciona aigua calenta per a la calefacció i l'aigua sanitària de les aixetes i les dutxes dels equipaments municipals connectats.

Biomassa

La biomassa produïda als nostres boscos es pot fer servir per produir calor i escalfar aigua dels sistemes de calefacció i d'aigua calenta. Utilitzar la biomassa forestal primària com a combustible genera importants beneficis ambientals socials i econòmics. La demanda de biomassa contribueix a potenciar la gestió forestal i esdevé una sortida al mercat per a la fusta de menor qualitat dels nostres boscos. La seva producció té incidències importants directes (disminució del risc d'incendi i millora de l'estat de les masses forestals) i indirectes (percepció del bosc com a font de treball i riquesa) sobre el medi natural.

A més, la biomassa és la font renovable que més llocs de treball genera per unitat d'energia produïda. L'ús de la biomassa permet reduir la necessitat dels combustibles fòssils i genera una sèrie de beneficis econòmics associats molt importants: un balanç econòmic positiu amb un cost en €/kWh inferior al dels combustibles fòssils, una major establitat de preus i una disminució de la dependència energètica.

visita caldera

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800