Cultura i Festes
Festa
Dijous Llarder
Imatge General

Com ja hem avançat, enguany totes les activitats relacionades amb el Carnestoltes 2021 seran de manera telemàtica.

Concurs de truites

Com que no volíem deixar passar l'oportunitat de celebrar el primer acte d'aquesta festivitat, i no podrem fer un concurs de truites, com és habitual per aquesta diada, us proposem omplir la xarxa de fotos o vídeos de vosaltres amb les vostres truites (sigui fent-les o mostrant-nos el resultat final). Totes aquelles persones que participeu en aquesta activitat optareu al sorteig de tres paneres de productes relacionats amb el Dijous Llarder.

ÀLBUM DE FOTOS DE DIJOUS LLARDER 2021

Els requisits per optar a l'obsequi són les següents:

*Fer post (no stories!) a Instagram o Facebook de la/les fotografies o vídeos de vosaltres i les vostres truites (sigui fent-los o mostrant-nos el resultat).

*Seguir i etiquetar @culturaifestesargentona (Facebook i/o Instagram)

*La publicació ha de constar, mínim, dels següents hashtags: #carnestoltesargentona21 i #dijousllarder21

*La publicació ha de ser del mateix dijous 11 de febrer, el Dijous Llarder.

*Podeu fer tants posts com us vingui de gust, però cada perfil d'usuari només optarà una vegada a participar del sorteig. 

*Si no disposeu de cap d'aquestes xarxes socials i voleu participar de la dinamització i optar al sorteig, només cal que seguiu els mateixos requisits, però en comptes de pujar-ho a alguna xarxa, enviant-nos un mail a areacultura@argentona.cat

Les persones obsequiades: el dilluns 15 de febrer es triaran per sorteig entre totes les participants a través d'un programa informàtic de selecció aleatòria. Acabat el sorteig, el nom de les persones guanyadores es publicarà al canal d'Instagram i a la pàgina de Facebook de Cultura i Festes Argentona. Es contactarà amb les persones obsequiades per tal de facilitar-los la panera. En el cas que després de tres dies de contactar amb el perfil de la persona obsequiada no es rebi resposta perdrà l'oportunitat de rebre l'obsequi i es contactarà amb les persones que apareguin de reserva.  

*Davant possibles dubtes en la interpretació d'aquests punts prevaldrà el criteri dels organitzadors.

El Dijous Llarder o Gras

Dijous Gras és el tret de sortida de les festes de Carnaval arreu del territori català i sempre cau en lluna nova. Conegut també per Dijous Jarder o Llarder, Dijous Raiolu (Alguer), Dijous dels Bruts, "dia de l'ou i el porc", "dia de la truita", "Dijous de les Llardufes" (Empordà), el costumari d'aquest dia ve marcat pels àpats dins l’àmbit familiar protagonitzats per les truites i els ous barrejats amb la carn, les botifarres d'ou i la coca de llardons.
El refranyer fa referència a aquesta jornada "Per Dijous Llarder botifarra menjaré" i "Per Dijous Gras, botifarra fins al nas".

(extret de la web www.festes.org)

Dijous
11
febrer
2021
Tipus d'acte Festa
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800