Ajuntament d'Argentona / Serveis / Igualtat i Cooperació / Campanya de sensibilització i prevenció “ARGENTONA FEMINISTA I ORGULLOSAMENT DIVERSA I LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES”
Campanya de sensibilització i prevenció “ARGENTONA FEMINISTA I ORGULLOSAMENT DIVERSA I LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES”
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La Regidoria d'igualtat, feminismes i LGTBI de l'Ajuntament durà a terme durant els dies de la Festa Major una campanya de sensibilització, prevenció  i atenció de la violències masclistes.

Les Violències masclistes son un greu problema social i polític que ens afecten a tota la ciutadania. Des de l'Ajuntament d'Argentona treballem per aconseguir que les dones  i les persones LGTBI  puguin gaudir  d'una vida i d'unes festes lliures de violències masclistes.

Aquest va ser el  motiu, que ens va portar a la primavera de l'any 2016 a apostar per unes primeres accions, les quals hem  anat ampliat i consolidat a través del document Protocol d'actuació que recull àmpliament totes les actuacions per a la sensibilització, prevenció, detecció, atenció i recuperació de les violències masclistes.

OBJECTIUS DE LA CAMPANYA

argentonafeministaLa Regidoria d'igualtat, feminismes i LGTBI de l'Ajuntament durà a terme durant els dies de la Festa Major  una campanya de sensibilització, prevenció  i atenció de la violències masclistes per viure unes festes lliures de sexismes i oberta a la diversitat de gènere. L'objectiu és  aconseguir uns espais públics i festius segurs i respectuosos per a totes les persones.

Realitzar accions col·lectives que fomentin la coresponsabilitat  de la ciutadania alhora de combatre les conductes i comportaments  sexistes i LGTBIfòbics, a més de treballar de forma transversal, continuada i sostinguda en el temps és una forma d'afrontar i fer incidència en les estructures que sostenen les múltiples discriminacions i opressions de gènere que ens afecten en diverses àrees de la nostra vida.

Sota els lemes “el carrer, les places, la nit, el dia, les festes, són per al gaudi de totes les persones” i “cap agressió per raó o expressió de gènere no està justificada”, entre d'altres volem utilitzar els espais púbics com a escenaris privilegiats i altaveus per la reivindicació dels drets. Enguany,  la situació generada per la covid-19,  marcarà  algunes diferències a l'hora de gaudir dels espectacles però  mantindrem les companyes    comunicatives de prevenció i de Sensibilització, així com les accions de prevenció i d'atenció

PUNTS LILES

Enguany trobareu ubicats estratègicament a l'espai de La Garrinada (a la mateixa barra) i a la Plaça nova (amb una carpa lila),  uns Punts Liles d'informació i atenció. Hi haurà informació diversa i inclusiva per recollir la diversitat de les realitats de les dones i dels col·lectius LGTBI. També es podrà rebre informació   general a més de  suport i  atenció en cas  necessari. En cas d'agressió se seguiran les pautes que marca el Protocol d'actuació de l'Ajuntament d'Argentona.

Aquest Servei de Punt  Liles disposaran de senyalització i explicació de com arribar. Estaran també senyalats al programa de FM .

Els Punts Liles són un servei especialitzat d'informació i orientació a nivell general sobre els comportaments sexistes. S'ofereix també atenció a dones que han patit agressions masclistes durant la Festa Major. A través de l'atenció en un espai privat i confortable on poder oferir  atenció, informació i  assessorament de forma privada i especialitzada. S'ofereix Parelles d'agents per fer itinerància a l'espai públic.

UBICACIÓ:

Plaça Nova Punt d'informació i  atenció  a través de la cooperativa Doble Via, 

A la plaça Nova, els dies 4 i 5 d'agost de 20.30 a 1 h i el 6 d'agost de 12 a 14  h.

A la Garrinada, del 4 al 6 d'agost, de 20.30 a 1 h.

Parelles preventives itinerants per l'espai públic.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800