Notícies
Publicat el 15.02.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament d'Argentona rep dos reconeixements a les seves bones pràctiques
Distinció al web de gestió de dades energètiques www.argentonaenergia.cat i a un taller de noves tecnologies
Banc Bones Pràctiques

Aquest dijous els regidors de govern Guillem Saleta i Aina Gómez, acompanyats pel tècnic Xavier Valls, van participar a l'acte de reconeixement als municipis per la seva innovació i iniciatives de gestió, impulat pel Banc de Bones Pràctiques. Aquesta institució ha volgut destacar els projectes impulsats als darrers anys per l'Ajuntament d'Argentona, com és el cas del web Argentona Energia i un taller de noves tecnologies.

www.argentonaenergia.cat és una plataforma dissenyada per a la visualització de les dades energètiques de llum, aigua i gas dels equipaments municipals. El portal recull dades des de l'any 2011. A més, inclou dades d'eficiència energètica i compta amb una app mòbil. Es tracta d'una eina que, d'una banda, avança en la transparència sobre el consum i la gestió municipal i, per l'altra, permet a l'administració local introduir mecanismes de seguiment, control i programes a la millora i optimització dels recursos públics.

Pel que fa al taller de noves tecnologies es tracta d'un programa d'alfabetització digital vers els nous sistemes de comunicació, que s'adreça a persones amb més dificultats per introduir-se en aquest àmbit. La iniciativa es desenvolupa a partir de les experiències i les accions de la vida quotidiana i està inclosa en el programa d'accions del Pla d'Igualtat municipal.

Banc de Bones Pràctiques

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal.

El Banc de Bones Pràctiques va néixer l'any 1999 impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer amb la col·laboració dels municipis i institucions vinculades al món local. A partir d'aquesta data el Banc s'ha anat renovant de forma periòdica per actualitzar les pràctiques i millorar la recollida, avaluació i difusió de les experiències.

L'any 2009 es va produir una important transformació d'aquest espai gràcies a la col·laboració entre la Fundació i la Diputació de Barcelona que va permetre remodelar la pàgina web i ampliar la base de dades amb noves matèries i criteris d'avaluació.

A finals de 2013 s'inicia una nova etapa impulsada per la Fundació i la Federació de Municipis de Catalunya que busca recollir i difondre aquelles experiències que poden servir de referència per afrontar un context de crisi i canvis institucionals.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800