Cultura i Festes
Mostra, Festa, Música
Correllengua 2018 (Ajornat per la previsió de mal temps)

A causa de la previsió de fortes pluges, les activitats de Correllengua s'han ajornat fins a nova data.

L'Ajuntament d'Argentona i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) amb el suport de diverses entitats, organitzen una nova edició del Correllengua el proper dissabte 27 d'octubre.

La programació preveu una sèrie d'activitats que tindran lloc a la plaça de l'Església i que s'iniciaran a les 5 de la tarda amb un taller de pancartes. A 2/4 de 7 se celebrarà la VII Trobada de percussió de foc, amb sortida des de la plaça Nova. A 2/4 de 9 del vespre tindrà lloc el I Sopar Republicà amb Josep Maria Cantimplora i la jornada es clourà amb concerts, a partir de 2/4 d'11 de la nit, a càrrec de Dijous paella, Deskarats i DJ Hochi.

Correllengua


Des de l'any 1996 el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d'una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment.

El Correllengua va sorgir l'any 1993 a l'illa de Mallorca, inspirat en la Korrika del País Basc, amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. El 1995 es comença a fer al País Valencià i a partir del 1996 la CAL va agafar el compromís de portar el moviment a la resta dels territoris de parla catalana.

La CAL exerceix la coordinació del Correllengua al Principat i a la Catalunya Nord, en coordinació amb les entitats de cada territori, mentre que al País Valencià l'exerceix Acció Cultural del País Valencià (ACPV). A l'illa de Mallorca, el Correllengua no se celebra cada any, sinó que es va alternant amb l'Acampallengua. Des de fa uns anys, la coordinació a Mallorca va de la mà de l'entitat Joves de Mallorca per la Llengua.

El Correllengua es vertebra amb el pas de la Flama, l'element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, tal i com també ho és la lectura del Manifest del Correllengua. A banda, es realitzen tota mena d'activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió, música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts… amb l'objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura a totes les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen. Alhora, pretén implicar tothom en la seva defensa. En definitiva, una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, sense complexes i en positiu.

A més, el Correllengua sempre ha volgut reconèixer i retre homenatge a la vida i l'obra d'escriptors, artistes o activistes que s'han significat per la seva vàlua i també pel seu compromís envers la llengua i la cultura catalanes.

Dissabte
27
octubre
2018
Lloc plaça de l'Església
Tipus d'acte Mostra, Festa, Música
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800