Articles de l'Alcalde Eudald Calvo
Publicat el 23.07.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Avancem cap a un enllumenat eficient

El mes de juny hem adjudicat el contracte de l'enllumenat públic. Podria semblar un contracte més dels que un ajuntament va adjudicant, però en aquest cas no és així. La importància d'aquest contracte és cabdal, ja no només per evitar els sovintejats talls de llum que patim en algunes zones del poble, sinó també per la renovació que suposa amb criteris moderns.

Un dels nous paràmetres que s'introdueix és el de l'eficiència energètica. Un dels mecanismes per millorar aquesta eficiència és canviar les lluminàries dels fanals, passant dels actuals sistemes ineficients a fanals amb LEDs o altres sistemes moderns.

D'aquesta manera, estalviem en costos energètics, que també és un estalvi econòmic. D'altra banda, s'incorpora el criteri de reduir la contaminació lumínica. Segurament Argentona no esdevindrà mai un punt d'observació astronòmica, però almenys farem el possible perquè al mirar al cel des d'Argentona, es vegin el màxim d'estrelles possibles. La llum dels fanals és per il·luminar els carrers, no pas el cel. Els nous fanals eviten la dispersió de la llum innecessària.

Finalment, també es canvien alguns fanals, és a dir, tota l'estructura. El temps passa factura i cal anar renovant el material que es desgasta amb el temps. En aquest cas, els fanals en pitjor estat seran renovats. La resta, els netejarem i els pintarem amb pintura antiorins, així n'allarguem la vida útil.

La renovació dels quadres elèctrics és una altra política d'aquest Govern. Alguns quadres rebran un manteniment necessari i d'altres seran canviats completament. Tot plegat, per mantenir un bon servei en aquesta matèria, que només recordem quan se'n va la llum. Val més prevenir que curar, diuen.

Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800