Cultura i Festes
Festa
68 Festa del Càntir - Diada de Sant Domènec
cantirnplora 2018

La Festa del Càntir, recuperada l'any 1951, se celebra sempre el dia de Sant Domènec, el 4 d'agost al matí. És en aquest matí que es fan els actes de més tradició, com la renovació del "vot de poble" per part de l'alcalde de la vila, la benedicció de les aigües de la font de Sant Domènec, la benedicció i venda del "càntir de l'any" i els jocs de força i enginy a l'entorn de l'aigua i el càntir.

  • A les 7 h, a la Font de Sant Domènec: Posta dels càntirs de l'any. Col•labora Forn de llenya Can Moré
  • A les 10:30 h, a la Plaça de Vendre: Gran Xarbotada. Jocs infantils a l'entorn del Càntir, amb premis per a tots els participants. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Col•labora: Frankfurt JJ
  • Paral•lelament a la plaça de Vendre: Aixecadeta de Càntirs, concurs infantil que emula el dels adults i que ja s'ha convertit en una activitat esperada pels més menuts. Categories masculina i femenina i premis per a tots els participants. Obligatori calçat esportiu. Inscripcions al museu: 93 797 21 52. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Tallers Barfla sl, Català Assegurances, Piscines Argentona, Enforma Socks, Forma't centre esportiu, Taller Julián, Mingo excavacions, CaixaBank, Bankia i NutriSport.
  • A les 11:45 h, a la Font de Sant Domènec l'alcalde d'Argentona renovarà el Vot de Poble fet per la vila ja des de mitjans de segle XVII. 
  • Seguidament, a la Font de Sant Domènec Tradicional benedicció de les aigües de la font i dels càntirs de l'any i venda dels càntirs beneïts.
  • A les 12:30 h, a la Plaça de Vendre: Aixecada de càntirs. Des de 10 a 200 quilos. Categories masculina i femenina. Premis de 200 €, 100€ i 50€ + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria. Inscripcions al museu: 93 797 21 52. Organitzen: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir.

logo cantirnplora

Dissabte
4
agost
2018
7h
Lloc Festa Major
Hora 7 h
Durada Tot el dia
Organitza Museu del Càntir d'Argentona
Tipus d'acte Festa
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800