Articles de l'Alcalde Eudald Calvo
Publicat el 19.04.2018
La República esdevé prioritat en el nou pacte de govern

A poc més d'un any perquè finalitzi el mandat de l'actual govern, els grups municipals integrants d'aquest (CUP, ERC i ICV) han actualitzat recentment el pacte de govern i s'han fixat les prioritats a assolir abans que acabi la legislatura. I el suport cap a la construcció de la República ha esdevingut la novetat més destacable recollida en el nou pacte. Aquesta decisió, però, no ha agradat a alguns grups de l'oposició com a Tots per Argentona o el Partit Popular.

Ha estat ara, amb l'actualització del pacte -i després de la sortida del PSC de l'executiu a finals de l'any passat-, quan s'ha volgut ressaltar el caràcter totalment d'esquerres i independentista que conforma l'actual govern. A banda d'aquesta novetat, també es pot veure en el document actualitzat quins són els projectes que s'estableixen com a prioritat, així com els indicadors del seu estat d'execució i compliment. D'entre els projectes que ja s'han assolit, destaca l'extensió de la recollida porta a porta a tot el municipi, la millora de les condicions laborals del personal de l'ajuntament, o la creació i activació d’àrees com la de transparència i participació, entre d'altres. Per altra banda, d'entre els projectes que no s'assoliran abans que finalitzi el mandat, destaquen la municipalització de serveis com la recollida de la brossa o els serveis funeraris, i algunes polítiques d'habitatge.

No obstant, en aquest Cap de Creus número 148, no només trobareu temes de política, en el que es farà una àmplia explicació de l'actualització del pacte de govern i es repassarà les prioritats fins el 2019. A més, a l'edició 148 del butlletí municipal, hi haurà una presència molt important d'una de les festes culturals i tradicionals més importants de Catalunya, Sant Jordi, on destaquen les recomanacions literàries i la programació en clau local. També, en la galeria d'imatges, hem fet un recull dels millors moments del Carnestoltes i també de la nevada que va tenir lloc a finals de febrer a la vila. Així mateix repassarem l'impacte que va tenir la celebració del Dia Internacional de la Dona i tots els actes reivindicatius que es van dur a terme. Pel que fa als esports, descobrirem les novetats de l'acte de la Tarda de l'Esport i la faceta solidària dels Argentona Bocs. I, per acabar, a la contraportada entrevistem a Lina Casanovas, una poetessa centenària i filla adoptiva d'Argentona.

Publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800