Articles de l'Alcalde Eudald Calvo
Publicat el 10.10.2017
Pagar menys impostos, amb un criteri de justícia

En aquests mesos hem parlat molt de la qüestió nacional. En els moments que escric aquestes línies no sabem si quan rebeu el Cap de Creus serem República, Comunitat Autònoma o un tros de país intervingut per l'Estat. Davant aquesta incertesa, però amb la convicció que el país seguirà endavant, crec interessant seguir parlant de la resta de qüestions d'importància pel poble.

Una és la baixada dels valors cadastrals, que suposarà que els argentonins paguem un 3,5% menys en concepte d'IBI. Una qüestió de justícia, ja que els valors cadastrals havien quedat pujats a causa de les últimes revisions, en moments que els preus estaven a l'alça.

D'altra banda, incorporem una bonificació del 95% per l'impost de les plusvàlues en els casos de mort del familiar proper. Aquest impost era injust quan es donava aquests casos, ja que passava d'un cònjuge a l'altre o de pares a fills i no ens semblava de justícia que es fes pagar per aquest cas. Si no es bonifica al 100%, és perquè la llei no ho permet.

Finalment, baixem 5€ la Taxa de la brossa. Això ho podem fer perquè els argentonins hem reciclat molt bé. Ampliant el porta a porta al barri del Cros i a les urbanitzacions i veïnats de Les Ginesteres, Can Raimí, Can Cabot i Can Ribosa; així com suprimint la mal anomenada “àrea d'emergència”, hem augmentat la qualitat del reciclatge. Això ens ha permès un retorn econòmic més alt i, per tant, estem en condicions per baixar la taxa. Ho aconseguiu vosaltres amb el vostre bon fer, reciclant de manera correcta. Seguim així i la taxa podrà seguir baixant, i podrem dedicar els nostres diners a altres necessitats.

Tot plegat, una baixada d'impostos i taxes per encarar una bona sortida de la crisi i entrada a la República amb les butxaques més plenes. Seguim!

Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800