Ajuntament d'Argentona / La Vila / ArgillÓ Argentona. Fira Internacional de CerÓmica
ArgillÓ Argentona. Fira Internacional de CerÓmica
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

ambient fira

Logo ArgillÓ

LA FIRA DE CER└MICA ARGILL└ ARGENTONA SE CELEBRA AL JULIOL

La Fira de cerÓmica ArgillÓ Argentona, que tradicionalment se celebrava coincidint amb la Festa del CÓntir (el 4 d'agost) i la Festa Major d'Argentona, des del 2015 s'ha avanšat a principis de juliol. Ara bÚ, la tradicional Festa del CÓntir que estÓ lligada indissolublement a la diada de Sant DomŔnec del 4 d'agost, se segueix celebrant en aquesta data.

El Museu del CÓntir organitza aquesta fira conjuntament amb l'Ajuntament d'Argentona i l'Associaciˇ de comeršos i serveis Argentona es Mou, per tal de difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional i per promoure els nous valors de la cerÓmica de creaciˇ. L'Ŕxit de la fira ha estat espectacular des del seu inici l'any 1991, i Ús visitada per unes 50.000 persones que poden conŔixer i adquirir la producciˇ dels artesans del fang, els quals procedeixen dels centres terrissers mÚs tradicionals de la PenÝnsula i de l'Estranger. La Fira de cerÓmica d'Argentona Ús actualment la fira de cerÓmica mÚs important del paÝs, tant pel que fa a xifra i qualitat dels participants com pel nombre de p˙blic assistent.

La fira es completa amb un seguit d'activitats culturals i educatives que fan de la seva visita una autŔntica festa entorn de l'art del fang, com exposicions de cerÓmica d'autors de reconegut prestigi internacional, demostracions en viu de terrissa tradicional, tallers de torn, taller de rak˙, concerts amb instruments cerÓmics, entre altres activitats relacionades amb el fang. Des de l'any 2005 s'ha institu´t una Mostra de Cinema sobre CerÓmica.


L'ediciˇ 2017 de la Fira Internacional de CerÓmica es portarÓ a terme els dies 7, 8 i 9 de juliol:

Horaris: de 10.00 h a 22.00 h 

Ubicaciˇ: Circuit urbÓ format per Avinguda Puig i Cadafalch, Carrer Gran, Plaša de Vendre, Carrer Torras i Bages fins Plaša de l'EsglÚsia.

Sectors: Terrissa tradicional i popular, cerÓmica artÝstica i altres (antiguitats, institucions i llibres).

Pa´sos representats: Catalunya, Espanya, Portugal, Franša, ItÓlia, Regne Unit, Rep˙blica Txeca, Pol˛nia, Per˙, Argentina, ArmŔnia i Marroc.


Consulta la programaciˇ de la Fira ArgillÓ Argentona 2017

Mercat a l'aire lliure amb 70 artesans de la cerÓmica
CinerÓmica 2017: Mostra de cinema sobre cerÓmica

Ciutat i paÝs convidats: Faenza - ItÓlia

Exposicions
Museu del CÓntir:  FIORENZA PANCINO. IL CIBO DELL'ANIMA - L'ALIMENT DE L'└NIMA

Casa G˛tica: GRAND TOUR. ALLA SCOPERTA DELLA CERAMICA CLASSICA - A LA DESCOBERTA DE LA CER└MICA ITALIANA CL└SSICA
Salˇ de Pedra: CER┴MICA FEMENINA BEREBER DEL RIF


Altres activitats
Demostracions de terrissa tradicional, taller de torn i rak˙, acciˇ artÝstica a cÓrrec de Josep Moscardˇ,  trepitjada de fang, acompanyaments musicals per els carrers de la fira amb Banda & Band i els Batukats de l'Associaciˇ Musicargentona, Museu del CÓntir.

programa ArgillÓ Argentona 2017

programa ArgillÓ Argentona 2017

Fitxer: Fulleto_Argilla_br.pdf

Format: Acrobat-PDF
PÓgines: 2
Mida: 778,51 kB

T'ha estat ˙til aquesta informaciˇ?  SÝ  No
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800