Notícies
Publicat el 25.09.2015
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Diumenge 4 d'octubre es presentarà l'agermanament amb Aubagne
El diumenge 4 d'octubre a les 18 hores, el govern de l'Ajuntament d'Argentona, acompanyat per representants del consistori d'Aubagne, presentarà a la ciutadania l'acord d'agermanament entre els dos municipis. L'acte és obert a tots els veïns i veïnes i es celebrarà al Saló de Pedra.

AubagneAubagne 2

Es tracta del primer acord d'aquestes característiques per ambdós municipis. A Argentona i Aubagne els uneix la seva fira internacional de ceràmica i terrissa i la col.laboració i treball en comú que ja des de fa alguns anys realitzen a la xarxa europea Arginet i a l'Associació Europea de ciutats de la ceràmica. L'acord d'agermanament contempla col.laboracions a nivell educatiu, amb intercanvis escolars, a més de projectes per a la promoció econòmica, culturals i festius, així com de bones pràctiques de les administracions, entre d'altres.

La signatura del conveni i l'acte oficial d'agermanament es celebrarà el dia següent, dilluns 5 d'octubre, a 2/4 de dues del migdia, també al Saló de Pedra, amb la participació dels alcaldes d'Argentona, Eudald Calvo i Aubagne, Gérard Gazay. Abans es presentarà a aprovació l'acord de l'agermanament al plenari de l'Ajuntament d'Argentona.

Aubagne

Aubagne és una ciutat francesa que compta amb una població de 47.000 habitants, situada a la regió de Provença- Alps-Costa Blava, a 20 quilòmetres de Marsella i a 500 quilòmetres d'Argentona.

Vila natal de l'escriptor, dramaturg i cineasta Marcel Pagnol, és coneguda per la seva artesania, especialment els santons de Provença – figures d'argil•la vinculades al pessebre i escenes nadalenques-. Cada dos anys organitzen la Biennal Santona i a l'agost la Fira Argillà, la mostra ceràmica més important de França, amb la participació de més de 200 paradistes i una afluència que supera els 100 mil visitants. Compta amb un centre universitari d'imatge i so i organitza un festival internacional de cinema. També té el Museu de la Legió Estrangera, que rep uns 25.000 visitants anuals.

Tradició ceràmica

Aubagne i Argentona compten amb fires internacionals ceràmiques. Ambdós municipis participen en el projecte europeu Arginet i a l'Agrupació Europea de Ciutats de la Ceràmica. Com a resultat d'aquesta cooperació, es van unificar les fires ceràmiques d'Argentona, Aubagne i Faenza, a Itàlia, sota el nom d'Argillà.

Agermanament

L'estiu del 2014 una delegació francesa va visitar Argentona i en aquella trobada van iniciar-se les converses per impulsar un projecte de col•laboració i intercanvi. Una delegació de l'Ajuntament d'Argentona va tornar la visita a finals d'aquell mateix any per conèixer la Biennal Santona i l'agost passat, membres del nou equip de govern van desplaçar-se a Aubagne per conèixer més d'aprop la fira de ceràmica. Així mateix, en la passada edició d'Argillà Argentona, celebrada el passat mes de juliol, diversos ceramistes d'Aubagne van instal.lar-se a la fira per exposar els seus productes i creacions.

Una de les primeres accions que es duran a terme fruit d'aquest agermanament serà la participació del sector comercial d'Argentona a unes jornades d'emprenedoria que s'organitzaran a Aubagne el proper mes de novembre. I ja s'està treballant també en un intercanvi escolar amb alumnes de l'Institut d'Argentona i Aubagne que es podria concretar aquest mateix curs 2015-16. Properament, l'Ajuntament crearà comissions i grups de treball per desenvolupar nous projectes i iniciatives amb tots aquells veïns i entitats interessats en participar-hi.

Altres activitats

Coincidint amb aquest acord d'agermanament, Argentona acollirà diverses activitats al llarg d'aquest primer cap de setmana d'octubre. D'una banda arribarà la quarta edició del Festival Senseportes, que durant el dissabte 3 i diumenge 4 d'octubre omplirà d'arts escèniques i espectacles els carrers del municipi. Hi haurà també d'altres propostes culturals, com l'actuació dels Diables, dissabte, i els Geganters d'Argentona, el diumenge. També dissabte Argentona acollirà l'assemblea de l'Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica. I Argentona es mou organitza una nova edició de la Fira fet a Argentona a la plaça de Vendre.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800