Cultura i Festes
Música
Dia de la Música: Vermut Folk amb "24 Rumbes per Diatònic" de Carles Belda

cartell dia musica acordio

Carles Belda ens presentarà el seu darrer treball basat en el llibre-cd «24 Rumbes per Diatònic», on s'hi apleguen 25 peces, gravades, transcrites i comentades amb una doble voluntat: constatar l'ús habitual als nostres repertoris acordionístics de la rumba i facilitar-ne l'aprenentatge a qui vulgui accedir-hi.

Fitxa Artística: Carles Belda (Diatònic i veu), Rafalito Salazar (Guitarra) i Joanet de Mataró (Bongos).

24 Rumbes és un recital ballable basat en el llibre-cd «24 Rumbes per Diatònic», on s'hi apleguen 25 peces, gravades, transcrites i comentades amb una doble voluntat: constatar l'ús habitual als nostres repertoris acordionístics de la rumba i facilitar-ne l'aprenentatge a qui vulgui accedir-hi. En serveix de presentació. El concepte original és el volum d'en Perepau Ximenis, «24 Masurques progressives diatòniques».

El repertori té diverses fonts. Rumbes creades per l'autor o d'altres acordionistes (Núria Lozano, Guida Sellarès), adaptacions d'altres obres diatòniques, d'en Maties Mazarico o Perepau Ximenis, aproximacions a clàssics del gènere (versions de Gato Pérez, Ai Ai Ai o la Trinca), incorporacions de música tradicional i/o popular terrícola (Polca d'Al Tall, A Gironella) i extraterrestre (Brasil, Portugal, País Basc, Occitània). Als discos que acompanyen el mètode de rumba per diatònic hi ha les tonades vestides amb el format clàssic de la rumba catalana: guitarra, amb el ric ventall de ventiladors, bongós, martell a tort i a dret, palmes i poca cosa més.

La finalitat és quallar-hi un allioli simple i efectiu, aprofitar la fórmula clàssica, contrastada, per afegir-hi la modalitat de rumba que el diatònic del País ha desenvolupat. I justament és el que hi haurà al concert, guitarra, bongós i diatònic. Rafalito Salazar (segurament un dels ventiladors més savis, experimentat i amb un bagatge més profund-Gato Perez, Ai Ai Ai, Dijous Paella-), Joanet de Mataró (percussionista molt bregat-El Pont d'Arcalís, Baeturia, Dijous Paella) i Carles Belda (diatònic bellugadís-Pomada, Mesclat o El Belda i el Conjunt Badabadoc).

Diumenge
21
juny
2015
13h
Lloc Plaça de Vendre
Hora 13 h
Organitza Ajuntament d'Argentona
Preu Gratuït
Tipus d'acte Música
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800