Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 27.06.2014
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
3a Setmana de la memòria històrica
Del 7 al 13 de juliol es duran a terme diverses activitats i propostes en el marc de la tercera edició de la Setmana de la Memòria Històrica, impulsada per l'Ajuntament d'Argentona amb el suport i col.laboració d'entitats, col·lectius i veïns del municipi.

Aquest és el programa d'actes previst:

Dilluns, 7 de juliol A les 20 h, al Saló de Pedra,

Projecció del film “Argentona en el temps” dels autors Gaston Debat i Pere Linares. Aquest film ens mostrarà imatges de les principals actes i festes del calendari festiu d'Argentona. La presentació anirà a càrrec del autors, en Gaston Debat i Pere Linares.

Dimarts, 8 de juliol A les 20 h, al Saló de Pedra,

Taula rodona “Festa: passat i present”. Col•loqui al voltant de l'evolució de les festes a Argentona, des de la postguerra fins a l'actualitat, i el binomi entre festa i participació, entre festa i identitat i entre festa i reivindicació. Els participants a la taula rodona seran: Lluís Serra (Penya del Llanto), Rosa Masó (Llaç Amistat), Jaume Ametller Notxa (Col•lectiu Triquinosi), Oriol Calvo (ex-tècnic de cultura i festes i Director del Museu del Càntir), Lluís Viladevall (Diables d'Argentona) i Quim Perajoan (Gegants d'Argentona), un representant de l'Assemblea de Garrinada i Cristina Navarro (ex-regidora de cultura de l'Ajuntament d'Argentona) com a moderadora.

Dimecres, 9 de juliol A les 20 h, al Saló de Pedra,

Conferència “Festes i jocs setanta anys enrere” a càrrec de Jacint Torrents i Buxó. Situats en el context històric de la postguerra a Catalunya recrearem les activitats lúdico-festives practicades per les comunitats humanes fent especial èmfasi en les seves diferents tipologies i aportant exemplificacions concretes sobre festes i jocs d'aquesta època. Jacint Torrents i Buxó (Folgueroles, 1955). Antropòleg. Professor de la Universitat de Vic. Membre del grup de recerca: Construcció del coneixement didàctic (CODI), àmbit de patrimoni etnològic. Impulsor del projecte Ecomuseu del Blat. Xarxa de patrimoni rural.

Divendres, 11 de juliol A les 20 h, a la Casa Gòtica,

Inauguració de l'exposició “FER FESTA. Argentona 1950-2010”. Aquesta exposició recorre les iniciatives que han vitalitzat i transformat les nostres festes. Són iniciatives que tenen en comú la seva joventut i irreverència, la voluntat participativa i la creativitat; saraus que han pres el carrer com a escenari principal; propostes festives no sempre ben rebudes i mai prou valorades. Des de les excentricitats de la Penya del Llanto a la Garrinada, passant per la incansable Triquinosi, la Festa Major al Carrer Gran, l'humor crític del Tingladillo, la Nit Boja o el sempre renascut Carnestoltes... Un mosaic d'experiències viscudes o explicades que ens ajuden a entendre la vida social a l'Argentona dels darrers 60 anys. L'exposició romandrà oberta de l'11 el 27 de juliol i del 10 al 28 de setembre de 2017.

Dissabte, 12 de juliol A les 18.30 h, a la Pl. Nova,

“El joc a la postguerra: rialles davant la grisor”, taller familiar a càrrec de l'associació la Companyia de Jocs l'Anònima. Els jocs d'aquest període es caracteritzen per la senzillesa dels materials emprats. Les rutlles, els patacons, els cromos de picar, els talons de sabata, les tabes, són alguns dels elements de joc més populars. Us proposem un repertori de jocs amb aquests materials, des de la lliure exploració dels mateixos a les “noves” propostes. Un espai on de ben segur els més grans hi trobaran aquells jocs de la seva infantesa i els podran ensenyar i compartir amb les generacions més joves.

A les 19.30 h, a La Sala, projecció del documental “Argentona: Festes, tradicions i canvis socials”, basat en entrevistes realitzades a persones de la vila. Aforament limitat. Les entrades es podran recollir del 7 a l'11 de juliol, a l'Ajuntament d'Argentona (en horari d'atenció al públic). També es podran recollir una hora abans de l'acte a taquilla.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800