Notícies
Publicat el 27.12.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La Festa Major d'hivern tornarà amb molta energia
Sant Julià Argentona 2022
  • Del 12 al 15 de gener s'han programat diverses activitats, ja sense les restriccions i limitacions de les darreres edicions 
  • El tradicional Tres Tombs compartirà protagonisme durant el cap de setmana amb les propostes de foc, cercaviles, el concert de l'orquestra Montgrins o el Garrivern, entre d'altres

La regidoria de Festes i la Comissió de Festes han enllestit la programació de la Festa Major d'hivern 2023, que tindrà lloc del 12 al 15 de gener i que ho farà recuperant els formats habituals en les activitats tradicionals d'aquesta festa en honor a Sant Julià, un dels patrons del municipi. De nou els carrers del centre tornaran a prendre partit sense limitacions, sent l'escenari de cercaviles, actes de foc, fires i altres propostes de dinamització.

El cap de setmana arrencarà formalment, després d'alguns actes preliminars els dies previs, amb la descoberta d'una placa commemorativa en homenatge a Consol Nogueras, nascuda al municipi, una de les pioneres en la defensa dels drets democràtics de les dones i que fou la primera regidora de l'Ajuntament de Mataró. També divendres 13 de gener, el pavelló poliesportiu acollirà el retorn del Garrivern, amb els concerts de la música més jove i actual, i amb la bona animació de sempre.

El dissabte 14 s'iniciarà amb l'ofici en honor a Sant Julià i la repicada de campanes, i seguiran al llarg del matí una cercavila de gegants, tallers infantils, sardanes i una exhibició dels Crazy Jumpers a la pista del Centre Parroquial. La tarda tindrà el foc i la música com a principals elements, amb el concert de l'orquestra Montgrins a La Sala i a la nit, final de festa al pavelló poliesportiu amb els concerts de Mala Vida i DJ Doña Juana. Els Diables d'Argentona, per la seva banda, establiran els seus dominis al nucli urbà amb la 14a Mostra de bestiari de foc, que comptarà amb activitats infantils, i a les que seguirà una Tabalada i cercaviles de foc dels petits i grans de la colla, així com de la resta de grups convidats.

Els gegants d'Argentona tornaran a portar la diversió pels carrers del centre el diumenge al matí, abans que prengui el testimoni el Tradicional Tres Tombs, al migdia, i amb l'animació de la Banda de l'Associació de Música d'Argentona. L'esprint final de la Festa Major es completarà a la tarda amb l'espectacle familiar Miranius, concert del grup Cor de Gòspel a l'església de Sant Julià, i també el Centre d'Estudis Argentonins té previst un acte al Saló de Pedra per nomenar Llorenç Soldevila com a soci d'honor.

Al llarg del cap de setmana, com és tradicional, la plaça Nova acollirà també la fira-mercat d'Artesania i Alimentació, i també hi haurà una mostra de productes de Comerç Just.

Aviat podreu consultar la programació al següent enllaç:

  Festa Major 2023  

La imatge d'enguany de la Festa Major 2023 ha anat a càrrec de la Maria Cejudo

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800