Suggerir un acte

Si voleu donar a conèixer alguna activitat, ompliu el següent formulari:

omplir

Agenda
Esports
Caminada solidària per la Salut Cardiovascular de la Marató de TV3
Marató
Caminada solidària per la SALUT CARDIOVASCULAR de la Marató TV3

El Grup de Muntanya d'Argentona hem organitzat una caminada solidària el proper 11 de desembre a les 9 per recollir diners per la Marató de TV3. Farem dos recorreguts, un d'uns 10 km i l'altre d'uns 6 km, sortint i arribant a la Plaça Nova. És una sortida que es pot fer en família, amics o individual.

A l'arribada hi haurà xocolatada i concert  càrrec de Tuparik

La paraula tuparik significa reunió d'amics en el context original de l'idioma quechua. Recollint-ne aquest significat la formació musical Tuparik mostra un repertori de cançons folckloriques llatinoamericanes compartint-les des de la reunió musical d'amics que són per fer arribar al públic cantautors com Víctor Jara o Violeta Parra entre d'altres cantautors i cançons reivindicatives de protesta. Els músics són:

Xavier Rodon, veu i guitarra
Carlos Marín, veu i guitarra
Isidre Caro, veu i guitarra
Àngel Ribas, acordió
Marianna Chamorro, violoncel
Pablo Serrano, flauta i percussió
Blai Masó, baix elèctric
El donatiu és a partir de 5€.

El diumenge 18 de desembre La Marató dedicarà la 31a edició a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular d'artèries i venes són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més freqüents, entre d'altres, són la hipertensió arterial, l'arteriosclerosi, l'angina de pit, l'infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l'accident cerebrovascular o ictus. Algunes d'aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació. D'aquí que la prevenció sigui un factor clau, com indiquen els experts. I, és que, tot i que en els problemes de salut cardiovascular hi ha implicats factors de risc com l'edat, el sexe o la predisposició genètica, els hàbits de vida saludables i les eines de prevenció dirigides als joves sans i a la població de risc són de gran utilitat per reduir-ne l'afectació.

La sensibilització i la divulgació sobre la salut cardiovascular, juntament amb l'impuls de la recerca científica, seran els objectius de la 31a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que desplegarà la seva campanya al llarg d'aquest any i tindrà com a punt culminant el programa del 18 de desembre. Catalunya disposa d'una xarxa sòlida de grups de recerca en malalties cardiovasculars, que, gràcies als fons recaptats, podran aportar avenços en la prevenció, el tractament i el pronòstic d'aquestes malalties amb l'objectiu de millorar l'esperança i la qualitat de vida de les persones afectades.


Podeu fer les inscripcions i donatius a través del següent enllaç:

 Inscripció 

Diumenge
11
desembre
2022
9h
Lloc Plaça Nova
Hora 9 h
Durada 4 hores
Organitza Grup de Muntanya d'Argentona amb la col·laboració del Agrupament Escolta Calabrot d'Argent
Preu 5€
Tipus d'acte Esports
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800