Notícies
Publicat el 18.07.2022
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La desena edició del Festival Sense Portes ja té imatge
Sense Portes 2022
El festival omplirà d'arts de carrer diferents espais urbans de la vila d'Argentona del 30 de setembre al 2 d'octubre

Argentona acollirà enguany la 10a edició del Festival Sense Portes, esdeveniment que cerca posar en relleu el valor artístic i cultural de les arts de carrer i que cada any omple de vida l'espai urbà de la vila. Una proposta única i que enguany endega amb especial il·lusió recuperant la normalitat després de dos anys afectats per la pandèmia, amb tres dies intensos de programació: 30 de setembre, 1 i 2 d'octubre.

A pocs mesos del festival, el projecte –impulsat pel Col·lectiu Sense Portes i organitzat des del 2018 per l'Ajuntament d'Argentona– ja té imatge. Un disseny potent que capta perfectament l'essència del festival i allò que vol transmetre a la ciutadania.

 MIL MANERES DE DESCRIURE'L! 
festivalsenseportesLa imatge de la 10a edició del Sense Portes, dissenyada per Xevi Riera, no deixa indiferent. Es tracta d'un cartell que està guixat ja abans de penjar-se enlloc, i que té el mateix to trapella i irreverent que el mateix festival.

Al voltant d'una “X” que simbolitza l'efemèride, “Fantabulós”, “Xirripiti Flauti” o “Unicòrnic” són alguns dels adjectius que ha escollit el seu autor. No són els adjectius més habituals, però sí que encaixen de ple amb un festival que és del tot menys habitual!

És aquest sentiment de divertiment i llibertat el que ha inspirat Riera per dissenyar el cartell d'aquesta 10a edició: “Una edició especial per celebrar. La desena (X) és plena de continguts en arts escèniques, música, dansa, teatre de carrer, cercaviles, improvisació… No es un Festival qualsevol, i a Argentona ho saben. Farcit d'ingredients singulars, aquest no seria res sense la complicitat del seu públic. El Festival Sense Portes és a Argentona increïble, únic, acollonant i fantabulós!

 PROPOSTES VARIADES

La imatge capta perfectament l'essència divertida i propera d'un festival que té l'objectiu d'apropar les arts de carrer a la ciutadania, amb propostes variades, més enllà dels teatres i de la normalitat. Com també es pot llegir al cartell, aquesta edició ve carregada de continguts: arts escèniques, música, dansa, teatre de carrer, cercaviles, improvisació... Les arts de carrer abracen un gran nombre de disciplines, sempre amb ingredients singulars i que no deixen indiferent. Els límits, com les portes, no existeixen!

I hi ha mil adjectius més que podríem fer servir i fins i tot inventar-nos. No hi ha manera més adequada de descriure un festival tan poc ordinari!

 DEU EDICIONS TOMBANT PORTES

Aquesta desena edició, que tindrà lloc el 30 de setembre i l'1 i 2 d'octubre, es viurà de forma especial. Després de dos anys complexos degut a la pandèmia, la 10a edició arriba amb les piles carregades, recuperant la seva projecció en un context de normalitat. Així ho han fet possible l'esforç i perseverança per mantenir i donar continuïtat al projecte que han tingut el Col·lectiu Sense Portes, els sectors implicats, l’Àrea de Cultura i l'Ajuntament d'Argentona, i especialment la implicació de les persones voluntàries. Com cada any, aquesta edició serà un esdeveniment d'alt nivell artístic, que durà a l'espai urbà de la vila propostes de qualitat i properes. El Sense Portes és un projecte que vol acostar les persones a la cultura sense lligams ni barreres, amb la mirada oberta. És a dir, com indica el seu nom, sense portes.

Molt aviat podreu consultar tota la programació a www.festivalsenseportes.cat.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800